Els Serveis Socials atenen el 10% de la població de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els Serveis Socials han atès durant el 2013 un total de 8.786 persones, fet que suposa el 10% de la població santcugatenca i un lleuger increment respecte a l'any anterior. Tot i així, l'equip de govern atribueix part d'aquest creixement a un major coneixement d'aquests serveis i una millor accessibilitat. Per donar resposta a la demanda, els ajuts socials s'han incrementat un 36%, especialment per a lloguer, subministraments en l'habitatge i alimentació, i de cara al 2015 continuaran augmentant.

Els ajuts vinculats al lloguer són els que més han crescut, un 47,92%, i ja suposen el 44,89% del total dels ajuts socials amb gairebé 150.000 euros del pressupost. Els segueixen en increment els destinats al pagament de subministraments en l'habitatge (42%) i alimentació (36%), als quals s'han destinat 24.925 i 100.796 euros, respectivament. En total, sumen el 82,7% dels ajuts.

Precisament, aquestes aportacions econòmiques han crescut al 2013 un 36,9%, passant dels més de 244.000 euros del 2012 als 333.200 de l'any passat.

També s'ha increment el nombre de persones ateses pels Serveis Socials, que representen el 10,14% de la població. L'any passat es van atendre 8.786 persones, de 3.913 famílies, mentre que al 2012 van ser 7.951, un 9,5% de la població. Un increment que l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha atribuït a un major coneixement dels serveis. Tot i així, ha marcat la lluita contra la cronificació com a principal repte de cara al 2015.

Mercè Conesa

No ens espanta la quantitat de gent perquè vol dir que els serveis funcionen, sinó les situacions de cronificació.

És per això que Conesa ha assegurat aquest dilluns durant la presentació de les dades del 2013 que el pressupost de l'any vinent seguirà la línia dels darrers anys i registrarà un increment de l'atenció social. De fet, la tinent d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que tot i els indicis de millora macroeconòmica, aquests encara no s'han traslladat a la població.

Susanna Pellicer

Les dades macroeconòmiques estan millorant, però aquest escenari encara no s'ha traslladat a la realitat social de les famílies. Continua sent una prioritat.

A la presentació també ha estat present el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, que ha destacat l'esforç per donar cobertura allà on l'Estat espanyol no ho fa. És el cas, ha dit Grangé, de la protecció de persones amb dependència. Durant el 2013, s'han elaborat 149 plans individuals, s'han fet 199 modificacions i s'ha fet el seguiment de 670 casos.

Els serveis socials municipals treballen de manera transversal amb la resta d'àrees del consistori i amb el tercer sector social.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.