La Mitja Marató destinarà un euro de cada inscripció a un projecte a Etiòpia


  • Comparteix:

La 31a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat tindrà lloc diumenge de la setmana que ve i es presenta amb una vessant solidària de cooperació amb l'Associació de Famílies de Nens i Nenes Etíops (AFNE). La cursa destinarà a l'associació un euro de cada inscripció en una prova que enguany manté un traçat més planer i una Cursa Popular de cinc quilòmetres.

La 31a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat vol cooperar en la construcció de pous d'aigua a la localitat etíop de Muketurri i per això destinarà un euro de cada inscripció. Per ara, hi ha al voltant de 800 inscrits. L'any passat es va arribar a la xifra d'uns 1500, tot i que enguany no es pot fer una previsió per la coincidència amb la Cursa de la Mercè a Barcelona.

En aquesta col·laboració amb AFNE, hi haurà la participació de l'atleta Marc Roig, campió de Catalunya de Mitja Marató i molt vinculat amb aquesta associació que treballa amb Etiòpia. Des de l'organització, el president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Cruces, i el del Club Tennis Natació Sant Cugat, Toni Lloret, destaquen la importància de participar activament en aquesta cursa.

F.Cruces/T.Lloret

Hem de lluitar perquè sigui una prova de la ciutat i hi participin esportivament o als carrers. / És intenció del club seguir amb aquesta organització. El CTNSC sempre que hi ha actes a la ciutat som els primers a participar-hi.

El circuit manté el mateix traçat que l'any passat, amb sortida a dos quarts de deu del matí a l'avinguda del Pla delVinyet i arribada davant de l'ajuntament pel que fa a la Mitja Marató i sortida davant el Teatre Auditori pel que fa a la Cursa Popular.

Les inscripcions es poden fer fins dijous de la setmana que ve al web Mitjasantcugat.cat o a la seu dels organitzadors Club Muntanyenc, Club Tennis Natació Sant Cugat, OMET i alguns establiments col·laboradors. El preu és de 18 euros la Mitja Marató i 10 la Cursa Popular, havent-hi la possibilitat d'inscriure-s'hi fora de termini.

El regidor d'Esports, Xavier Tizón, creu que la ciutadania sempre respon en activitats que tenen un fons solidari.

Xavier Tizón

La nostra ciutat coopera molt amb projectes solidaris i quin millor vehicle per fer-ho que l'esport.

La Mitja Marató és puntuable per a la 9a Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona i ocasionarà talls de trànsit diumenge de la setmana que ve, de tres quarts de nou del matí a un quart d'una de la tarda, pels carrers on es desenvolupa la cursa.

A la roda de premsa de presentació a la sala de plens de l'Ajuntament, també hi han assistit la coordinadora d'AFNE, Teresa Pont, i el responsable de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat, Manel González.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.