Edith Schaar presenta els seus tapissos trencadors a la Casa Aymat


  • Comparteix:

La Casa Aymat ha inaugurat aquest divendres l'exposició 'L'art del tapís d'Edith Schaar: del Brasil a Catalunya (1964-2014)', una mostra amb què pretén iniciar un procés per acollir més artistes internacionals que donin a conèixer el vincle entre Sant Cugat i la disciplina del tapís. L'exposició, que conté 20 peces, vol donar a conèixer la tècnica genuïna de l'artista alemanya, basada a trencar els convencionalismes i introduir elements naturals en les seves obres.

Una quarantena de persones s'ha acostat a la seu del Museu del Tapís Contemporani per veure tot el que exposarà durant uns mesos Schaar. Amb 88 anys, aquesta artista va estudiar de jove a Stuttgart, però uns anys després va viatjar als Estats Units i al Brasil. Allà va consolidar el seu interès per la natura, una afició que reflecteix en les seves obres. Alguns dels seus tapissos contenen fibres naturals, parts de cactus i pedres, una tècnica amb què vol reivindicar la utilitat dels elements i la necessitat de conservar el medi ambient.

Edith Schaar

Faig moltes coses amb la natura, m'agrada molt. En aquesta obra, per exemple, faig una al·lusió als arbres.

L'art i la natura són les dues pedres angulars de l'exposició, que es podrà visitar fins al 18 de gener del 2015. De la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que aquesta exposició és ideal per instal·lar-se a la Casa Aymat perquè encaixa perfectament amb la filosofia dels artistes que hi han exposat, la de buscar constantment l'originalitat i la relació amb l'entorn.

Escura considera que la seu del Museu del Tapís Contemporani ja té un prestigi internacional, però confia a reforçar-lo amb exposicions d'artistes estrangers de ressò com Schaar.

Xavier Escura

La Casa Aymat està acumulant un fons molt interessant. En poc temps sortirem en el mapa, però crec que ja hi ha molta gent que ens coneix.

Schaar, a més, ha cedit una de les obres de l'exposició a l'Ajuntament, la de 'Rellotge de Sorra'. Escura confia a ampliar aquesta col·laboració amb la cessió d'altres peces en el futur. Aquesta exposició de tapissos arriba després de la de Mercè Diogène, que va tenir lloc durant l'estiu i la tardor de l'any passat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.