La mostra de còmic de la Floresta viatja de Sant Cugat a València


  • Comparteix:

L'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València acull des d'aquest dimecres l'exposició 'L'Esclat Creatiu de la Floresta', una retrospectiva que homenatja els referents del còmic santcugatencs Josep Toutain i Josep Maria Berenguer. L'arribada de la instal·lació a la capital valenciana s'ha acompanyat de la signatura d'un acord de col·laboració entre l'Ajuntament i Acció Cultural del País Valencià, que enceta una nova etapa d'intercanvi cultural entre les dues institucions.

La cessió de l'exposició a València ha estat possible gràcies a l'acord de col·laboració signat entre l'Ajuntament i Acció Cultural del País Valencià. Les dues parts estableixen una programació bianual a la qual l'Ajuntament destina 3.000 euros per portar 'L'Esclat creatiu de la Floresta' a València i 3.000 més per portar una exposició valenciana a Sant Cugat l'any vinent.

El secretari d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha destacat Sant Cugat com una ciutat capdavantera en la promoció de la llengua i la cultura.

Toni Gibert

Ens agradaria fer aquest acord amb més municipis de Catalunya. Hi ha voluntat de promoure la cultura i la llengua des del punt de vista pràctic.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, assegura que aquest acord obre una via d'intercanvi cultural entre les societats catalana i valenciana.

Xavier Escura

És molt interessant reforçar aquests lligams. Aquesta actualització de l'acord amb la inauguració és una bona manera per arrencar el conveni.

L'exposició estarà a València fins al 31 d'octubre i inclou un recull d'originals, il·lustracions i fotografies d'artistes membres del grup de la Floresta com Lluís Ribas, Pepe González, Josep Maria Beà, Picanyol, Max, Gallardo i Nazario.

El mateix Lluís Ribas, galerista i comissari de l'exposició, ha reivindicat el llegat històric dels seus mentors i la influència internacional de la seva obra artística. També ha avançat que la mostra girarà per algunes ciutats i que Sant Cugat participarà a la Fira del Còmic de València.

Lluís Ribas

Hi ha signat que visiti Barcelona, Cambrils hi està interessada, estem negociant Madrid i participarem a la fira del còmic de València.

'L'Esclat Creatiu de la Floresta' es va poder veure aquest any a la Casa de Cultura i al Casino de la Floresta.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.