La participació ciutadana és l'eix central de la nova programació de Cugat.cat


  • Comparteix:

Potenciar la informació local i oferir eines de participació als santcugatencs són els objectius de la nova programació de Cugat.cat, que s'ha presentat aquest dijous al Celler Modernista amb la presència dels membres dels diferents programes. El grup de comunicació es marca com a repte mantenir l'aposta per les noves tecnologies multimèdia però amb respecte al compromís fundacional de l'antiga Ràdio Sant Cugat, el de la proximitat amb els ciutadans del municipi.

Després d'haver anunciat el seu futur salt a les Smart TV, Cugat.cat ha presentat la graella del curs 2014-2015, una proposta amb què pretén mantenir viva la filosofia original dels anys 80, la de d'acostar al ciutadà l'actualitat local el més aviat possible i amb qualitat. Es tracta d'un compromís, això sí, que anirà acompanyat de les noves tecnologies, amb què el mitjà pretén potenciar el seu vincle amb els usuaris.

El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha explicat que una de les prioritats que té el grup multimèdia és el d'acostar-se tant com pugui als santcugatencs.

Miquel Herrada

Hem de ser una eina de participació per a la ciutadania. Som una plataforma per donar veu als habitants de Sant Cugat.

La nova graella porta algunes novetats com el programa 'El Núvol', un espai radiofònic en què adolescents santcugatencs parlen de l'actualitat i dels temes que interessen als joves. Cugat.cat també reforça els continguts culturals amb 'Molta Comèdia', un espai en què el crític Eduard Jener i Gisela Figueras parlaran d'arts escèniques. L'apunt més tecnològic arriba de la mà 'Societat XXIE', en què els oients podran escoltar continguts sobre la societat del coneixement i les aplicacions més innovadores.

D'altra banda, el magazín emblemàtic 'Sant Cugat a Fons' es manté un any més en antena per portar l'actualitat local d'una manera amena. L'espai evoluciona i incorporarà noves seccions per donar veu a més gent de la ciutat. També és el cas dels musicals 'Roda d'Amics' i 'Kingston Road', entre d'altres. A més, la Coordinadora de Cultura Popular i Tradicional mantindrà el seu programa 'Nitrad' per portar l'actualitat de les entitats locals.

Els esports també tindran el seu protagonisme, especialment durant el cap de setmana. L'equip de periodistes esportius informarà de totes les novetats dels equips del municipi i també d'aquelles activitats relacionades amb el món de l'esport. Els oients, a més, podran escoltar els resultats dels partits del cap de setmana amb el programa 'Esport en Marxa'.

Per la regidora de Comunicació, Joana Barbany, tota la programació està pensada per formar el ciutadà de Sant Cugat i el seu esperit crític.

Joana Barbany

Cugat.cat té l'objectiu de millorar la ciutat. Com ho fem? Creant uns ciutadans responsables.

D'altra banda, Cugat.cat i La Xarxa mantenen el seu vincle, fet que permetrà enriquir la programació amb continguts d'aquesta emissora. El programa 'La Tarda' es manté en antena i acostarà als oients santcugatencs i de la resta de Catalunya les notícies locals dels municipis. 'Cocodril Club', 'Deixa'm Tastar' i 'Jazz FM' són altres propostes que conformen la seva aportació.

La presentació de la nova temporada s'ha dut a terme al Celler Modernista aquest dijous, en un acte en què han acudit els responsables dels diferents programes que formen la nova graella, a més de diversos representants del consistori i del teixit associatiu i cultural local.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.