La Festa Major del barri del Monestir arrenca amb una lloança a la convivència


  • Comparteix:

El pregoner de la Festa Major del barri del Monestir, el missioner Alberto Puerta, ha posat en valor la convivència entre els nouvinguts a la zona i els residents de tota la vida. En un pregó farcit d'apunts religiosos i filosòfics, Puerta també ha animat aquest divendres els habitants a sortir als carrers durant aquests dies de festa grossa per enfortir lligams.

Els veïns dels carrers que envolten el Monestir tenen una cita aquest cap de setmana amb la Festa Major del barri, que s'allargarà fins diumenge amb diverses activitats per a grans i petits. La celebració ha donat el tret de sortida aquest divendres a la plaça d'en Coll amb el pregó del membre de la Missió Evangelista Sant Cugat Alberto Puerta, que ha lloat la convivència que s'ha assolit al barri entre els residents de tota la vida i els nouvinguts dels darrers anys.

Alberto Puerta

Hi ha una convivència realment extraordinària. Hi ha gent de tot arreu. El barri ha experimentat un gran creixement gràcies als nouvinguts i al tarannà de la gent d'aquí.

Citant Aristòtil i alguns texts de la Bíblia, el missioner ha animat els veïns a barrejar-se entre ells per conèixer gent nova i estrènyer els vincles d'un barri que 'és un exemple de convivència'. En una línia molt semblant s'ha expressat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Obres i Mobilitat, Pere Casajoana, que considera que el barri del Monestir és un exemple que mostra que Sant Cugat ha crescut gràcies a gent de tot arreu.

Pere Casajoana

La gent de tota la vida veia la gent nova i s'hi identificava. El model de convivència que tenim és molt bo.

Abans de l'acte institucional, els infants del Casal Gigal han estat els encarregats d'escalfar motors amb una actuació musical on han cantat i ballat acompanyats de les seves monitores. Després del pregó ha arribat el torn de la banda de gospel Esencia de la vida. Per posar el punt final a aquest primer dia de gresca han pujat a l'escenari Perbersions, Cuarteto Cugat i Els Escarabats.

L'apunt reivindicatiu l'ha posat el president de l'associació de veïns del barri, Andrés Ares, que ha reclamat a l'Ajuntament millores en la il·luminació i les voreres.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.