La Federació Internacional d'Esport Adaptat debat les seves novetats a la ciutat


  • Comparteix:

L'Assemblea de la Federació Internacional d'Esport Adaptat (CPISRA) ha donat aquest divendres a la ciutat el tret de sortida amb els objectius de potenciar l'Eslàlom en l'àmbit internacional i crear una Federació Internacional de Futbol 7 per a Persones amb Paràlisi Cerebral. Una quarantena de representants de diferents països participen en aquesta trobada, en què Sant Cugat i la Federació Catalana d'Esports de Paralítics Cerebrals (FECPC) exerceixen com a amfitrions.

La sala de plens ha acollit una recepció per part de l'Ajuntament i la Federació Catalana on s'ha donat la benvinguda als representants de les delegacions de diversos països, que celebren la seva trobada biennal. Fins diumenge, aquests visitants debatran diverses qüestions per enfortir la presència internacional dels esports que abasten, el Futbol 7, el 'Race Running', l'Eslàlom i els Esports d'Hivern. Amb aquest pas confien a donar més oportunitats lúdiques i esportives a les persones amb discapacitat cerebral.

En concret, les dues propostes amb més possibilitats de tirar endavant són iniciar les accions per potenciar l'Eslàlom en l'àmbit internacional, de manera que es converteixi en esport de categoria paralímpica, i crear una Federació Internacional de Futbol 7 per a Persones amb Paràlisi Cerebral, un ens que donaria més visibilitat a aquesta disciplina i que seria l'encarregat d'organitzar la propera edició de la ICUP.

El president de la CPISRA, Koos Engelbrecht, ha posat en valor les infraestructures de Sant Cugat i confia que l'Estat espanyol opti a acollir les futures competicions que s'organitzaran d'aquí a pocs anys.

Koos Engelbrecht

Per tant, hem de tornar aquí alguna vegada, en el futur. Confiem a organitzar els Jocs Mundials del Desenvolupament i esperem que l'Estat espanyol opti a acollir-los.

De fet, l'objectiu a mig i llarg termini de la CPISRA és promoure federacions internacionals dels quatre esports que aplega perquè guanyin en autonomia i repercussió. El president de la FECPC, Carles Muñoz, ha explicat que l'aparició d'aquests nous ens afavoreix la visibilitat de la delegació de Catalunya.

Carles Muñoz

En cada federació que surt nosaltres tenim la oportunitat d'entrar-hi com a membres.

De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que els valors que promouen les seccions catalana i internacional concorden amb la ciutat inclusiva que vol ser Sant Cugat.

Susanna Pellicer

[La federació] encaixa amb el model de ciutat inclusiva que busquem. Ens agrada que sigui una ciutat per a tothom.

De fet, la localitat acollirà al 2015 el campionat europeu de Boccia, que serà classificatori de cara als Jocs Paralímpics de Rio 2016. En aquesta línia, Sant Cugat va organitzar la darrera edició de la ICUP, una circumstància que també ha contribuït al fet que la ciutat aculli la reunió d'aquests dies.

L'acte ha posat el punt final amb una actuació dels Bastoners de Sant Cugat al vestíbul de l'ajuntament.



about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.