Unes 40 persones, a la concentració de SCC contra la independència


  • Comparteix:

Societat Civil Catalana (SCC) ha aplegat aquest diumenge una quarantena de persones, que s'han concentrat a la plaça d'Octavià per reivindicar un Estat espanyol unit en la diversitat. La concentració, amb motiu del Dia de la Hispanitat, ha rebutjat la independència de Catalunya, per ser un procés que 'no convé' ni per motius polítics, econòmics ni socials.

Els convocants han buscat mobilitzar, abans de concentrar-se a Barcelona, una majoria, diuen, silenciosa que rebutja la independència de Catalunya i la creació de fronteres emocionals, culturals i històriques.

La plataforma reclama un Estat espanyol unit en la diversitat que cal reivindicar precisament el 12 d'octubre, com ha explicat la portaveu de Societat Civil Catalana a Sant Cugat, Maria José Argerich.

Maria José Argerich

Reivindiquem una Espanya de tots. Societat Civil Catalana ens proposa que els catalans rescatem el sentit hispà de Catalunya i que el Dia de la Hispanitat realci la diversitat d'Espanya.

Amb el manifest que s'ha llegit durant la concentració, Societat Civil Catalana ha negat qualsevol argument polític, econòmic i afectiu que pugui justificar els 'enormes costos socials' del procés independentista. En aquest sentit, el responsable d'Afers Econòmics de la plataforma, el santcugatenc Ferran Brunet, ha alertat que una Catalunya independent seria entre un 15 i un 23% més pobra.

Ferran Brunet

Amb la independència seríem un mínim d'un 15% més pobres i un màxim d'un 23%. A més, Catalunya quedaria fora d'Espanya i de la Unió Europea.

És per això que la plataforma ha cridat la societat catalana a mobilitzar-se per una Catalunya oberta i motor de l'Estat espanyol. La convocatòria ha aplegat també membres locals de Ciutadans.

Societat Civil Catalana ha constituït recentment a Sant Cugat la seva assemblea local. Segons l'associació, és fruit de l'ampli suport que tenen a la ciutat, tot i que destaquen que encara existeix cert 'temor' a posicionar-se i rebutjar l''abús' de les institucions per part de l'independentisme. A la comarca han aplegat unes 400 adhesions al seu manifest,segons la plataforma.

SCC ja es va mobilitzar l'Onze de Setembre per sumar-se a l'acte de Tarragona, al qual va assistir un centenar de persones des de Sant Cugat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.