El Grup Mediterrània ballarà per lluitar contra l'ictus a Sant Cugat


  • Comparteix:

El Grup Mediterrània oferirà aquest diumenge a la plaça de l'Om una gimcana infantil de danses per sensibilitzar sobre l'ictus. Aquest serà l'acte central del programa per commemorar el Dia Internacional de la malaltia, que està organitzat per l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) i també inclou una xerrada el 29 d'octubre sobre com curar des de la comprensió.

El Dia Internacional de l'Ictus, que es commemora el 19 d'octubre, estarà protagonitzat enguany pel Grup Mediterrània. L'entitat proposa tot un seguit de tallers en forma de gimcana que ensenyaran els nens i nenes diversos balls tradicionals. L'activitat arrencarà a les onze del matí i posarà punt final amb una ballada conjunta amb tots els participants.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha subratllat que amb el programa d'enguany volen sensibilitzar la ciutadania i divulgar la importància de prevenir la malaltia.

Susanna Pellicer

Pretenem sensibilitzar les persones sobre què és l'ictus, divulgar la importància de la prevenció activa i facilitar eines de suport als malalts i als familiars.

El responsable del Servei d'Atenció al Dol de la Funerària Municipal de Terrassa, Alfons Gea, s'encarregarà d'una xerrada sobre com curar des de la comprensió que tindrà lloc el 29 d'octubre a les set de la tarda a la Casa de Cultura. La conferència, que és gratuïta, abordarà els processos de dol i proporcionarà eines per tractar la malaltia.

La directora tècnica de l'AVAN, Laura Perea, ha destacat la necessitat de dur a terme una vida saludable per evitar un ictus.

Laura Perea

Cuidant-nos durant el dia a dia podem prevenir la malaltia. És important sensibilitzar-nos.

L'ictus és una malaltia aguda ocasionada per una alteració de la circulació de la sang al cervell que provoca la mort de les cèl·lules cerebrals.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.