Leña de Luxe presenta el seu art 'trencador' al Museu del Monestir


  • Comparteix:

El projecte Leña de Luxe s'ha presentat aquest dimarts al Museu del Monestir amb l'objectiu de reivindicar l'art 'trencador' i els elements naturals que han quedat malmesos, que poden arribar a formar part de l'inventari d'un artista si ell així ho desitja. La mostra, que s'anomena 'Perdona, pensava que eres una cadira', recull diversos troncs d'arbres que van quedar danyats per les ventades i nevades de 2009 i 2010 i que els artistes Ariane Patout i René Müller han convertit en cadires salvatges.

Des de finals de 2011, al bosc de Collserola han aparegut troncs en forma d'escales i cadires de fusta fetes a partir d'arbres que estaven morts o fets malbé. És la firma de Leña de Luxe, una iniciativa encapçalada per Patout i Müller que busca provocar en l'espectador sensacions 'trencadores i de contrast', sense oblidar la voluntat de reivindicar aquestes restes naturals, que poden tenir un valor artístic i sentimental. Per Patout, l'originalitat d'aquesta tècnica es troba en el fet de poder intervenir en el paisatge i el cicle natural.

Ariane Patout

Trobes un material que saps que el pots transformar. És molt poètic poder seguir donant un cicle a la natura.

La mostra té prop d'una trentena de peces, majoritàriament troncs d'arbre convertits en cadires, i es pot veure al Museu del Monestir fins al 6 de novembre. Una cinquantena de persones ha acudit a la inauguració d'aquesta exposició, inclosa l'alcaldessa.

Mercè Conesa ha destacat el compromís d'aquest moviment amb la natura morta i ha destacat que aquesta exposició dóna resposta als santcugatencs que no entenien l'aparició d'aquestes peces a Collserola.

Mercè Conesa

És una proposta artística interessant i contemporània. Fa referència a les oportunitats que ofereix la natura en aquest Parc de Collserola.

La trobada ha començat amb un monòleg a càrrec de Roger Casadellà, una actuació carregada d'ironia en què ha 'interactuat' amb les peces per lloar l'art sorgit a partir d'elements que aparentment tenen poc valor.

L'obra principal, que inclou les peces més grans, està a la venda però en conjunt. Les peces més petites, en canvi, es poden adquirir de manera individual. A més, Patout i Müller també poden dur a terme obres similars a les més grans per encàrrec.

Leña de Luxe ha guanyat recentment els premis FAD en la categoria d'Intervencions Efímeres. El guardó reconeix l'obra 'Wild Furniture - La auténtica silla de Barcelona', una peça que s'ubica al parc natural de Collserola, a la Floresta.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.