Pantaleó guanya el segon premi del concurs de maquetes Sona9


  • Comparteix:

La banda Pantaleó, amb els santcugatencs Gerard de Pablo i Oriol Corroto, ha guanyat el segon premi de la 14a edició del concurs de maquetes Sona9, que organitza Enderrock, iCat.cat i TV3. El quintet de pop-rock, creat fa només un any, ha convençut el públic de la Sala Apolo i un jurat que, amb el Premi Joventut, reconeix el grup amb l'enregistrament i edició digital d'un EP, 1.000 euros en material musical i una minigira de tres concerts.

Els amants de la música feta al país i descobridors de nous talents no han faltat a la cita a la Sala Apolo, on s'ha celebrat aquest dimarts el concurs de maquetes Sona9. La 14a edició del certamen l'ha guanyat el grup de Sant Boi Trau amb el seu pop-rock psicodèlic. El tercer lloc ha estat per a la formació barcelonina Manuela Kant i la seva barreja de pop amb arrels tradicionals.

Amb només un vot de diferència, el segon premi ha estat per a Pantaleó, el quintet de pop-rock de lletres somiadores amb dos santcugatencs entre les seves files, el cantant Gerard de Pablo i el guitarrista Oriol Corroto. Amb també Santi Ciurans, Txus Costalago i Jordi Masana, la banda, afincada a Terrassa, ha seduït el públic amb les seves cançons preciosistes i històries quotidianes esquitxades de poesia. Gerard de Pablo s'ha mostrat satisfet amb la segona posició i el resultat de la maqueta 'El concursant'.

Gerard de Pablo

Ens sentim guanyadors encara que haguéssim tingut un tercer premi. Evidentment, el segon és el millor que ens podia passar.

Amb una varietat instrumental amb caràcter propi i una secció de vent per a l'ocasió, la veu de Gerard de Pablo ha donat vida amb solvència uns temes que han descobert una nova finestra en l'indie-pop. 20 minuts de concert, amb cançons com 'Strauss', 'Mal humor' i 'Faquir', per donar a conèixer Pantaleó, que deu el seu nom a un personatge dels carrers de l'antic Sant Cugat. Una ciutat i unes vivències personals que van ser l'espurna d'aquest quintet que va néixer fa just un any. Ara, Pantaleó afronta una nova aventura amb el segon premi del Sona9 que suposa l'enregistrament i edició digital d'un EP, 1.000 euros en material musical i una minigira de tres concerts. Un trampolí que els carrega de més energia, segons De Pablo.

Gerard de Pablo

A partir d'ara muntarem un disc i acabarem de compactar les cançons, a veure quin diàleg hi ha entre elles.

Després de l'èxit meteòric i intens de la seva anterior banda, The City's Last Noise, Gerard de Pablo torna a liderar un projecte tocat de nou per una vareta màgica.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.