Àmbit B30 aprova el pla de treball 2015 per exercitar el seu múscul econòmic


  • Comparteix:

El plenari de l'Associació Àmbit B30, de la qual forma part Sant Cugat, ha donat llum verda aquest dilluns al seu pla de treball per al 2015, marcat pel projecte europeu RIS3 que, amb la Generalitat, preveu cooperar en promoció de sectors competitius del territori. L'altra aposta és el Fòrum B30, un grup de treball integrat per experts que consensuïn actuacions prioritàries a través de la innovació i la manufactura avançada.

El nou pla de treball ha de servir per fomentar l'activitat econòmica i l'ocupació a l'entorn d'aquest eix viari. El document situa la mobilitat i les infraestructures com a prioritats, després d'un treball de diagnosi en el qual van marcar les principals necessitats en aquest àmbit.

Això inclou inversions com el desdoblament de la R3 i els intercanviadors entre FGC i Renfe, dos d'ells ubicats a Sant Cugat, però també actuacions de menor cost. De fet, l'associació té previst reunir-se en els propers dies amb el conseller de Territori, Santi Vila, per presentar aquestes prioritats. A més, reclamen un replantejament de la mobilitat com les corones tarifàries.

El president d'Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha recordat que l'entorn de l'eix de la B30 és un 'múscul' econòmic per a Catalunya, l'Estat espanyol i el sud d'Europa, però que cal exercitar.

Josep Monràs

Aquí tenen un múscul econòmic molt important per a Catalunya, l'Estat espanyol i el sud d'Europa. Cal exercitar-lo.

El full de ruta de l'associació aposta per treballar amb la Generalitat en el projecte de la Unió Europea RIS3 per prioritzar activitats de coneixement i innovació que dissenyin una estratègia per a l''especialització intel·ligent'. L'altre repte del pla de treball és la creació de Fòrum B30, un grup de treball que té la finalitat de consensuar actuacions prioritàries en l'àmbit de la indústria, la innovació i la manufactura avançada perquè la zona sigui més competitiva. És una manera important de sumar forces entre els agents implicats, segons el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas.

Carles Brugarolas

Cal continuar sumant forces entre municipis, empreses, centres tecnològics, empreses i universitats per fomentar el creixement econòmic i l'ocupació.

En aquest sentit, Brugarolas ha destacat la importància de sumar esforços per fomentar l'activitat econòmica i l'ocupació, principals objectius de l'associació.

Al consell plenari, que s'ha celebrat a Cerdanyola del Vallès, també ha presentat l'informe de gestió i els projectes dels grups de treball de territori i tecnologia.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.