Els pastissers esperen vendre més tortells de Reis que l'any passat


  • Comparteix:

Els pastissers esperen augmentar enguany les vendes de tortells de Reis i millorar la facturació de l'any passat. El clàssic tortell de massapà és el més sol·licitat, tot i que creix la demanda d'aquestes postres farcides de nata.

La tradició de consumir un tortell pel dinar de Reis es manté viva a la ciutat. Per això, les pastisseries i fleques de la ciutat esperen millorar les vendes de l'any passat. La propietària del forn Petritxol, Núria Julià, ha explicat que els encàrrecs rebuts apunten a aquest increment en les vendes.

Núria Julià

Vendrem uns quants tortells més que l'any passat, i veiem que la gent ve a encarregar el tortell per poder assegurar-se el seu producte.

L'oferta local inclou des dels clàssics de massapà amb fruita caramelitzada, passant pels tortells de nata, crema o amb formes ben diverses. És el cas de la croissant que presenta com a novetat la pastisseria Petritxol.

Tot i així, el responsable de la pastisseria Sàbat, Jaume Sàbat, ha assegurat que el tortell clàssic de massapà, fruita i sucre glaçat és el més consumit a la ciutat, encara que la demanda de tortells de nata augmenta any rere any.

Jaume Sàbat

Es venen bastants més tortells de massapà, però cada any el tortell de nata i de crema esgarrapa una mica les vendes.

Els tortells contenen al seu interior una figureta d'un rei i una fava. Segons la tradició, qui troba el rei serà coronat i qui trobi la fava pagarà el tortell.

El Gremi de Pastissers de la demarcació preveu que es venguin aquest any uns 895.000 tortells de Reis. Es tracta d'una xifra similar a les vendes del 2014, tot i que per aquest any s'espera un 'petit repunt d'un 1% o un 2%'. La venda de tortells de Reis es concentra entre el 5 i el 6 de gener perquè és un producte que ha de ser menjat el mateix dia. Les famílies catalanes es gastaran entre 20 i 50 euros segons la mida del tortell.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.