Valldoreix estrena el primer portal de transparència d'una EMD al país


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix ha estrenat aquest dilluns el portal de transparència amb l'objectiu d'acostar-se a la ciutadania i fomentar-ne la participació. El web Transparencia.valldoreix.cat, que ja està disponible i ha tingut cost d'uns 6.000 euros, és el primer d'aquestes característiques que impulsa una entitat municipal descentralitzada al país.

El nou portal funcionarà de manera paral·lela al web institucional, Valldoreix.cat. La intenció, però, és que aquest nou recurs sigui una eina fonamental a l'hora de fomentar la transparència i facilitar l'accés dels valldoreixencs a la informació institucional. Així, per exemple, el portal inclou les dades del conveni econòmic amb Sant Cugat, l'evolució de les factures i els pagaments a proveïdors.

L'altre objectiu és millorar la comunicació i la proximitat d'aquesta administració. El blog del president de l'EMD, Josep Puig, la possibilitat d'establir-hi un xat els dimecres de dotze a dues del migdia i l'opció de concertar una reunió són algunes de les mesures encaminades en aquest sentit. Puig ha valorat també el fet que Valldoreix sigui la primera EMD de Catalunya en tenir un web d'aquestes característiques.

Josep Puig

Som la primera EMD que inicia aquest portal. És un pas més per millorar la proximitat amb els ciutadans.

De cara a l'aprovació dels propers pressupostos, els ciutadans també podran expressar les seves opinions i propostes a través del nou web. A més, la propera setmana s'estrenarà l'aplicació per a mòbils 'Valldoreix a la butxaca', una guia de serveis sobre el territori que també permetrà enllaçar amb el portal de transparència.

El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha explicat que totes aquestes accions, amb un pressupost total d'uns 20.000 euros, se situen en una estratègia concreta, la de millorar la comunicació i acostar-se a les noves tecnologies.

Xavier Gavaldà

És un grup. Apliquem noves eines de comunicació des de l'EMD.

La consulta sobre la mobilitat
De fet, Josep Puig ha explicat que la intenció de l'EMD de promoure una consulta per decidir el model de mobilitat de la zona també se situa en aquesta aposta per la transparència i la proximitat. 'Al final, la decisió ha de ser dels valldoreixencs', ha sentenciat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.