Sant Cugat se suma als actes per recordar el llegat de Victòria dels Àngels


  • Comparteix:

Sant Cugat se suma a la iniciativa #10deVictòria, un conjunt d'actes organitzats per reivindicar la vessant artística i educativa de la soprano Victòria dels Àngels, desapareguda ara fa 10 anys. Aquest projecte, impulsat des de la fundació local que pren el nom de l'artista, ha arrencat aquest dijous a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels amb l'exposició 'Només Victòria', que repassa a través de fotografies diversos aspectes de la vida de la soprano.

Coincidint amb el desè aniversari de la mort de la cantant nascuda a Barcelona però resident a Sant Cugat durant uns anys, la Fundació Victòria dels Àngels ha organitzat #10deVictòria per donar a conèixer la seva trajectòria entre els estudiants de música però també entre la ciutadania en general.

Com a ciutat que va acollir l'artista i que disposa d'una escola amb el seu nom, Sant Cugat s'afegeix a aquest projecte amb diversos actes. Aquest dijous ha donat el tret de sortida una exposició a l'Escola de Música amb diverses fotografies que repassen alguns dels personatges d'òpera que va interpretar la soprano i alguns dels moments destacats de la seva vida, com quan va rebre el títol de Doctor Honoris Causa per part de la Universitat de Barcelona.

La presidenta de la Fundació Victòria dels Àngels, Helena Mora, ha explicat que la intenció d'aquesta iniciativa és mostrar la vessant artística però també humana de la soprano.

Helena Mora

Volem que els alumnes tinguin molt present la figura de la Victòria dels Àngels. Ella sempre hi és.

De la seva banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha destacat que els valors i la manera de fer que tenia l'artista encara perduren a través de l'escola que porta el seu nom.

Esther Salat

Tots aquests valors que ens ha traslladat la Victòria dels Àngels han esdevingut l'ideari d'aquest centre.

L'acte d'inauguració ha posat el punt final amb un concert a càrrec de Marta Rodrigo a la veu i Joan Josep Gutiérrez al piano. Aquest mateix dijous ha tingut lloc un altre acte de #10deVictòria, però en aquest cas ha estat al Gran Teatre del Liceu, on el pedagog musical Miquel Peralta ha impartit la conferència 'Els Amics del Liceu'.

Barcelona, el Vendrell i institucions com l'ESMUC i el CaixaForum també se sumen al projecte de record. A Sant Cugat, l'Escola de Música exposarà durant el maig algunes de les partitures i vestits que va fer servir l'artista. El 21 de juny hi haurà un concert al Claustre del Monestir i després de les vacances d'estiu arribaran diverses ponències sobre aspectes concrets de la soprano i el seu llegat. Els actes de cloenda de #10deVictòria arribaran al desembre però les dates encara estan per determinar.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.