El Gall de Carnaval critica un Ajuntament més centrat en el procés que en el poble


  • Comparteix:

El Gall de Carnaval ha 'rellevat' aquest dijous l'alcaldessa, Mercè Conesa, com a màxima autoritat de la ciutat en una cercavila que ha arrossegat un centenar de persones pels carrers del centre. En el pregó, el Gall ha carregat contra l'Ajuntament aquest dijous per desatendre necessitats del poble, com les conseqüències dels desnonaments, pel fet d'estar més preocupat pel procés sobiranista.

El Gall del Carnaval, la representació local del Rei Carnestoltes, ha baixat per segon any del campanar del penell de la torre del Monestir per prendre-li el poder de la ciutat a l'alcaldessa, Mercè Conesa. Fins aquest diumenge i també el Dimecres de Cendra, la rauxa i la gresca seran protagonistes a la ciutat.

El Gall s'ha acompanyat d'un centenar de persones en una cercavila que ha partit de la plaça d'Octavià i ha arribat a la plaça de la Vila. A les portes de l'ajuntament, el Gall ha cridat l'alcaldessa, que l'ha rebut i li ha donat la vara que simbolitza el poder de la ciutat.

Després d'això, el Rei Carnestoltes ha pronunciat un pregó on ha criticat la corrupció arreu del país, tant de les esferes polítiques com policials. A més, ha carregat contra un Ajuntament al que considera més centrat en el procés sobiranista que en altres necessitats del poble, com les conseqüències dels desnonaments.

Gall de Carnaval

Els de CiU diuen que ho fan millor que qualsevol opositor i Conesa porta la veu de Mas. Preocupats tots del procés, el que no es pot fer és deixar el poble desatès.

El Gall també ha criticat tots els partits de l'oposició i ha lloat la tasca de les entitats locals, de les quals ha dit que 'mantenen l'activitat tot i l'hostilitat de les ordenances municipals'. En aquest sentit, ha criticat la situació del Pacte per la Nit i el Pacte pel Silenci, consensuats sense comptar amb la gent 'que fa coses diferents'.

Després de les crítiques, el Gall ha proclamat l'inici del Carnaval, 'temps en què tot s'hi val'.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.