Les 5 Milles Femenines homenatgen les dones de Protecció Civil i NoEstàSola


  • Comparteix:

La 12a edició de les 5 Milles Femenines de Valldoreix vol retre homenatge a les dones de Protecció Civil de Sant Cugat i donarà 1.000 euros a l'associació NoEstàSola. La prova, que tindrà lloc diumenge 8 de Març a partir de dos quarts de deu del matí coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, preveu la participació d'unes 500 atletes en una cursa que mantindrà el mateix traçat que l'edició anterior i que es disputarà des de categoria prebenjamí fins sènior.

La cursa tindrà la sortida davant del Complex Esportiu de Valldoreix, a dos quarts de deu del matí, i s'espera la participació d'atletes destacades com Laura Domínguez i Belén Roca, malgrat l'absència de la darrera campiona, Inna Lebedeva. Posteriorment a la cursa sènior, tindran lloc les curses infantil i cadet (1.600 metres), aleví (1.000 metres) i benjamí i prebenjamí (600 metres).

El director de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, Rafa Meléndez, comenta la duresa de la prova.

Rafa Meléndez

Vam buscar els carrers més plans i sense grans desnivells ja que són vuit quilòmetres. És una cursa circular que passa pels carrers més macos de Valldoreix.

En l'edició d'enguany, la 12a, l'organització de la cursa, l'EMD de Valldoreix i el Complex Esportiu Valldoreix, han decidit no homenatjar a cap atleta en concret i fer-ho amb el grup de dones de Protecció Civil que cada any col·labora durant l'esdeveniment. A més, la prova mostra la seva vessant més sol·lidària amb la donació de 1.000 euros NoEstàSola, associació sense ànim de lucre que està adreçada a dones supervivents de la violència de gènere. En aquest aspecte, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, espera que associacions com NoEstàSola puguin ajudar a acabar amb aquestes situacions de desigualtat.

Josep Puig

Que avui hi hagi diferències entre home i dona sembla increïble. Esperem que associacions com aquesta ajudi a normalitzar aquesta situació.

Les inscripcions, amb un preu de 10 euros, es poden fer a través de Cincmillesfemenines.com i al Complex Esportiu de Valldoreix. La prova es gratuïta per a les menors de 18 anys i les dones en situació d'atur. L'organització ha programat dos entrenaments, aquest dissabte i dimecres de la setmana que ve, i la Fira del Corredor que estarà present aquest dissabte al Mercat de Valldoreix i el dia abans de la prova.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.