El Centre d'Art Maristany s'inaugura amb un repàs de l'obra de Pere Formiguera


  • Comparteix:

El Centre d'Art Maristany, al carrer d'Àngel Guimerà, ha obert les portes aquest dimecres i s'ha presentat a la ciutadania com un nou equipament de ciutat per acollir tallers, exposicions artístiques i xerrades. La inauguració, amb més de 100 persones, ha coincidit amb l'estrena de la mostra 'Ars photographica', un repàs a la trajectòria creativa del fotògraf santcugatenc Pere Formiguera i que tanca l'any commemoratiu dedicat a l'artista.

El Centre d'Art Maristany disposa de prop de 850 metres quadrats distribuïts en una terrassa, un soterrani i una planta principal i formarà part de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP). Situat a tocar de l'estació de FGC de Sant Cugat, el centre donarà servei a cursos d'Entretallers i del Taller Triangle i també incorporarà un punt turístic. L'Ajuntament destinarà 50.000 euros anuals per al lloguer de l'espai i ha dedicat 63.000 euros a remodelar-lo.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat l'obertura d'aquest espai i ha destacat que completa l'oferta d'equipaments de la ciutat. Conesa també ha posat èmfasi en el fet que el Centre d'Art Maristany es trobi a prop dels FGC, fet que permetrà que 'persones que s'acosten a Sant Cugat en tren' el puguin visitar.

Mercè Conesa

És un centre gran que ens permet tenir aquelles sales d'exposicions que no teníem fins ara. El fet que es trobi al costat de l'estació permet que les exposicions siguin visitades per persones que s'acosten a la ciutat en tren.

Coincidint amb l'obertura de portes de l'equipament, s'ha inaugurat l'exposició 'Ars photographica', que repassa la trajectòria artística del fotògraf Pere Formiguera. Una de les comissàries de la mostra, Chantal Grande, ha destacat la capacitat de Formiguera de crear art a través d'aquelles 'petites coses' de les persones que fotografiava.

Chantal Grande

Formiguera prestava atenció als seus congèneres i també a les coses petites que cadascú guardava a la seva vida.

'Ars photographica' tancarà l'Any Pere Formiguera, que ha recordat la figura del fotògraf santcugatenc. L'exposició es podrà veure fins a finals de juny.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.