T'ensenyem la nova comissaria de la Policia Local per dins


  • Comparteix:

La nova comissaria de la Policia Local, situada a la plaça de la Vila, al costat de l'Ajuntament, ha obert aquest dilluns les portes i escalfa motors per a donar-se a conèixer a la ciutadania amb una jornada de portes obertes aquest dissabte. El nou equipament disposa de 1.205 metres quadrats distribuïts en quatre plantes i en breu tindrà 10 nous agents de policia que se sumaran als 89 actuals. Fins ara, la comissaria s'ubicava a la Casa Jaumandreu.

La nova comissaria té vestidors per a homes i dones, armeria i accés a l'aparcament de l'ajuntament. La planta baixa, que és la d'entrada al carrer, té un espai d'atenció ciutadana, un altre intern de treball, magatzem i arxiu. A les dues plantes superiors estan ubicades les sales de 'brífings' i instruccions, el centre de control, la sala de reunions i l'espai de treball dels caporals. A més, també hi ha despatxos dels comandaments, de Protecció Civil i del suport administratiu.

L'inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha explicat a Cugat.cat que l'ampliació suposa una millora per a les condicions laborals dels treballadors, però que la ciutadania també se'n pot beneficiar.

Josep Maria Escarre

Les condicions laborals dels treballadors milloren amb un vestidor molt més ampli, unes oficines millor adaptades i, sobretot, un espai d'atenció al públic més còmode per a la ciutadania i els treballadors.

Una part del mobiliari de la nova comissaria és nou i una altra s'ha reutilitzat de les instal·lacions antigues. A més, s'han habilitat 40 noves places d'aparcament per als vehicles policials a la primera planta del pàrquing de la plaça de la Vila.

Les obres han transformat el conjunt de l'edifici que havia estat la seu del CMSC llevat de la sala Canigó, que es manté com a instal·lació esportiva polivalent.

El nou espai disposa de 1.205 metres quadras, fet que implica un guany de 644 metres quadrats respecte la comissaria antiga. Això permetrà que el cos de policia pugui oferir 10 noves places d'agent que se sumaran a les 89 existents actualment, segons el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol.

Francesc Carol

Estem parlant d'un augment del doble de l'extensió, fet que permetrà incrementar el nombre d'agents. A més, totes les plantes tenen accés per a mobilitat reduïda i les condicions són molt millors.

La nova comissaria no té calabossos, seguint la recomanació del Síndic de Greuges de Catalunya i l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura.

El cost total del projecte de la nova seu ha estat d'1,8 milions d'euros, dels quals 1,3 milions s'han destinat per a l'adquisició de l'edifici, 400.000 euros per a les obres de reforma, 90.000 per al mobiliari i 60.000 per a l'adequació de l'aparcament.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.