La Datathon Sant Cugat arrenca en busca d''apps' innovadores per a la ciutat


  • Comparteix:

La primera jornada de la Datathon Sant Cugat ha donat el tret de sortida aquest divendres amb una vintena d'enginyers informàtics, desenvolupadors d'aplicacions i estudiants inscrits. Durant dues jornades maratonianes, els participants hauran de desenvolupar una 'app' útil per a la ciutadania a partir de la 'big data' compartida per l'Ajuntament.

La matèria primera per elaborar les aplicacions són les dades municipals recopilades en els últims quatre anys pels serveis 'smart city' aplicats a la gestió de residus, com el volum d'escombraries recollides i els recorreguts dels camions. Aquest és el punt de partida des del qual, en 48 hores, els concursants han d'elaborar una proposta de producte o servei tecnològic que serveixi per millorar la ciutat.

L'Ajuntament vol fer una aposta per les 'big data' i 'open data' i deixarà obertes les seves bases de dades que generin els serveis 'smart city', entre ells la gestió de residus, el rec automàtic, la il·luminació dels carrers i les places d'aparcament intel·ligents. La regidora de Comunicació i Tecnologia, Joana Barbany, espera que de la Datathon surti algun idea innovadora que l'Ajuntament pugui desenvolupar.

Joana Barbany

Busquem que la gent que sap programar generi un producte de servei per a la ciutat. Per exemple una 'app', que nosaltres nosaltres des de l'Ajuntament no sabem fer-la, doncs que la gent que ens sap la desenvolupi.

Entre els participants hi havia diferents perfils relacionats amb la ciència de les dades, tots ells interessats a aprofitar una obertura de dades municipals que fins ara era privada.

Participants Datathon

És una oportunitat per aportar coses i mantenir-nos en actiu. / És un repte fer una 'app' des de zero i que pugui tenir un impacte útil.

La cita es desenvolupa al SC Trade Center entre aquest divendres i dissabte, enmarcada dins la programació del Sant Cugat Experience. Una vegada acabi la prova, aquest dissabte a les vuit del vespre, el guanyador s'emportarà un compte anual gratuït a l'eina CartoDB. Entre la resta de participants se sortejaran 'smartphones', llibres i beques per a cursos i postgraus.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.