L'últim Consell de Ciutat del mandat fa autocrítica sobre el seu funcionament


  • Comparteix:

Els membres del Consell de Ciutat han reconegut que actualment no hi ha un model clar de funcionament d'aquest òrgan de participació. Tot i això, el vicepresident de l'ens, Rafa Gómez, ha celebrat 'la possibilitat d'un diàleg obert entre tots els membres d'una ciutat', una opinió compartida per la resta del consell. La valoració s'ha fet aquest dimecres en l'última reunió de mandat d'aquest ens consultiu i de participació del municipi.

Els integrants del Consell de Ciutat han mostrat la seva satisfacció per la creació de l'òrgan, el 2012, però han explicat que en alguns moments de la seva tasca s'havien sentit 'perduts'. Tots han coincidit a assenyalar que el primer any de feina tenien un paper només consultiu i que no va ser fins al segon any quan van poder posar propostes sobre la taula. En aquest sentit, la presidenta del Consell de Ciutat, l'alcaldessa Mercè Conesa, ha admès que l'òrgan participatiu no té 'un model de governança clar de com ha de funcionar' i ha emplaçat al del proper mandat a treballar-ho.

Mercè Conesa

No tenim en aquest moment un model de governança clar de com ha de funcionar aquest Consell de Ciutat. Aquesta és una reflexió que haurem de passar al proper consell.

Malgrat l'autocrítica, tots els membres del consell han posat en valor la importància d'un òrgan consultiu d'aquestes característiques. El vicepresident de l'ens i conseller de Càritas pel Bisbat de Terrassa, Rafa Gómez, ha subratllat el caràcter dialogant d'aquest mecanisme de participació ciutadana.

Rafa Gómez

La possibilitat d'un diàleg obert, encara que l'hem de millorar, entre tots els membres d'una ciutat, crec que és bonic.

A l'inici de la trobada, Gómez ha obsequiat Mercè Conesa amb dues obres pictòriques de Paco Minuesa que pretenen recordar als polítics l'obligació i el deure que tenen 'de servir al poble'.

Màxim òrgan participatiu
El Consell de Ciutat es va constituir el 2012 amb la voluntat de ser el màxim òrgan consultiu i de participació de Sant Cugat, on representants de la ciutadania i les entitats debaten amb responsables polítics els assumptes de ciutat. Aquest ens està integrat per representants dels grups polítics municipals, dels consells sectorials i de barri, d'organitzacions, associacions i entitats locals, així com ciutadans d'especial rellevància.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.