Òmnium viu la desena edició de la Nit Literària amb record a Francesc Garriga


  • Comparteix:

L'escriptor i periodista santcugatenc Xavier Bosch, premi Ramon Llull, ha homenatjat el poeta Francesc Garriga, el seu millor amic, de qui ha destacat la seva vessant més humana. Bosch s'ha mostrat emocionat i agraït per pronunciar el pròleg de la 10a Nit Literària d'Òmnium, on la seva presidenta, Maria Rosa Caballé, ha reivindicat la llengua i la cultura catalanes. L'acte ha tingut lloc a La Masia Sant Cugat, on han assistit 200 persones, sobretot autors locals, així com l'alcaldessa Mercè Conesa i la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals.

Xavier Bosch ha reconegut davant els assistents ser el prologuista substitut, ja que qui havia de ser-ho era el mateix Francesc Garriga. Tot i així, Bosch ha dit sentir-se orgullós de poder representar el seu amic en aquesta trobada. En el seu honor, ha recordat la part més humana i propera del poeta i ha recitat uns versos del darrer recull de poesia que va escriure, 'Swing', on Garriga feia al·lusió a la mort. Bosch ha explicat que Garriga li va ensenyar a 'pensar, escriure, escoltar la música amb el cor' i creu que, després d'haver publicat 13 llibres, es 'mereix' aquest homenatge.

Xavier Bosch

En Francesc Garriga em va ensenyar a pensar, a escriure, a sentir la música amb el cor. Sense ell no seria on sóc avui fent de pregoner. Era el meu millor amic i després dels 13 llibres que ens ha deixat, crec que s'ho mereix.

La Nit Literària també ha servit per fer reivindicacions de país. La presidenta de la delegació local d'Òmnium, Maria Rosa Caballé, ha critica l'Estat espanyol, del qual ha dit que 'vol fer desaparèixer Catalunya com a poble'. També ha reivindicat que l'acte està dedicat als escriptors de la ciutat. Caballé ha expressat la seva satisfacció perquè la trobada hagi arribat a la seva desena edició, tot destacant el creixement d'Òmnium durant els darrers d'anys a causa de la situació política que viu el país.

Maria Rosa Caballé

Vam començar amb 200 socis i avui som més de 1.200. Això vol dir que la gent està al nostre costat, que la feina que fem agrada, però que a més hi ha una situació política que fa que la gent pensi que Òmnium ha d'estar al davant de moltes coses.

La Nit Literària també ha servit per reconèixer la implicació dels socis d'Òmnium inscrits des de fa 20 o més anys. La trobada ha estat amenitzada per un monòleg en clau d'humor de l'actriu Gisela Figueras.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.