Ona Muray, Marc García i Maria Olza guanyen el Gabriel Ferrater de Secundària


  • Comparteix:

'L'espelma', d'Ona Muray, 'Porta'm de viatge', de Marc García, i 'Allò inevitable i etern', de Maria Olza, són els treballs guanyadors de la 17a edició dels Premis Literaris Gabriel Ferrater per a alumnes de secundària. El jurat ha fet públic el veredicte aquest dimecres en un acte al Celler Modernista en què s'ha presentat l'última obra guanyadora del Premi de Poesia, 'El Càcol', de Josep Domènech Ponsatí i editat per Edicions 62. El guardó té una dotació de 7.250 euros, el més ben dotat en poesia de l'Estat espanyol.

Ona Muray és alumne de 1r d'ESO de l'escola Avenç i amb el seu text 'L'espelma' ha estat la guanyadora del certamen en la categoria d'estudiants de 1r i 2n d'ESO. El jurat també ha atorgat dos accèssits. Un a Marc Urrutia, autor de 'Petita història d'amor', de l'institut Leonardo da Vinci, i l'altre ha anat a parar a Arnau Ventura, de l'escola Thau, que ha presentat a concurs 'Bestiari'.

Entre els participants de 3r i 4t d'ESO, el jurat ha destacat la proposta de Marc García, 'Porta'm de viatge', alumne de 3r del Leonardo da Vinci. El premi accèssit ha estat pel treball l''Unicorni', de Gina Bastero, que és estudiant de 3r de l'institut Arnau Cadell.

En la categoria de batxillerat i cicles formatius, l'alumne de l'Àgora Maria Olza ha guanyat amb l'obra 'Allò inevitable i etern'. El jurat ha nomenat un premi accèssit per a Alba Sánchez de l'institut Angeleta Ferrer, autora de 'VIII'.

Com tots els guanyadors, Olza ha recitat la seva creació que parla de la mort i la soledat de l'ésser humà. L'autora ha agraït el reconeixement i ha assegurat que és tot un estímul per continuar amb l'afició a l'escriptura.

Maria Olza

Que la teva obra agradi és molt bo i ajuda a seguir escrivint. Volia transmetre una idea recurrent que tinc sobre el fet de morir i que tot continuï igual.

Després de repartir els guardons de la 17a edició dels premis juvenils ha estat el torn de donar el premi al guanyador de la 13a Edició del Premi de Poesia de Sant Cugat, Josep Domènech Ponsatí. L'autor empordanès ha destacat el foment de la poesia que suposa el certamen santcugatenc i ho ha emmarcat amb l'empremta que ha deixat el poeta que dóna nom al certamen.

Josep Domènech Ponsatí

Tant de bo hi hagués més ciutats que impulsin la poesia com ho fa Sant Cugat. Però no totes tenen una figura com Gabriel Ferrater, això ho fa relativament fàcil.

L'acte també ha servit per fer públiques les bases del 14è Premi de Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater. Tota la informació apareixerà a la web Santcugat.cat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.