NOTÍCIES

Eleccions Municipals 2015

Societat | Política | Economia | Cultura | Plens Municipals | Opinió | Eleccions |

CiU guanya sense absoluta, la CUP és segona, entren C's i ERC, i el PP, últim


  • Comparteix:

CiU ha guanyat les eleccions municipals a Sant Cugat, però ha perdut la majoria absoluta després de passar de 15 a 11 regidors. La CUP, amb quatre regidors, es converteix en la segona força del ple municipal i Ciutadans (C's) entra a l'Ajuntament per primera vegada amb tres representants. ERC-MES torna al consistori amb tres candidats, mentre que ICV-EUiA repeteix resultats amb dos regidors. El PSC i el PP perden pes i es queden amb un sol representant. VOX-FiV, la uaSC i Solidaritat han quedat lluny del 5% de vots necessari per entrar al ple.

La participació de les eleccions municipals a Sant Cugat ha estat del 60,34%, gairebé cinc punts percentuals per sobre dels comicis de fa quatre anys. També és tres punts superior a la mitjana catalana.

CiU
La federació nacionalista ha guanyat de nou les eleccions municipals, una primera posició que manté des del 1987. Tot i això, ha perdut la majoria absoluta, situada en 13 representants, i es queda amb 11 regidors. CiU ha tingut 13.524 vots, gairebé els mateixos que fa quatre anys. Això equival al 37% dels sufragis, nou punts per sota dels resultats dels darrers comicis locals. L'increment de participació ha passat factura a la llista encapçalada per Mercè Conesa.

CUP-PC
La coalició s'ha convertit en segona força del ple municipal amb quatre regidors, el doble que en les darreres locals. La CUP-PC ha aconseguit 5.561 vots (15,2%), més del doble que fa quatre anys. La portaveu del grup serà Núria Gibert, que s'estrenava com a cap de llista.

C's
Al tercer intent, el partit d'Albert Rivera ha entrat al ple del consistori. C's tindrà tres cadires a l'ajuntament després d'haver obtingut 4.727 vots, gairebé un 13% del vot escrutat. Aldo Ciprián serà el portaveu del partit al ple.

ERC-MES
Els republicans tornen al ple després de quatre anys d'absència. Amb 4.100 vots (11,21%), ERC-MES ha aconseguit tres regidors, un dels quals és l'exportaveu del PSC Ferran Villaseñor. Mireia Ingla, que repetia com a cap de llista, serà la portaveu de la coalició.

ICV-EUiA
Els ecosocialistes han estat l'únic partit que ha repetit resultats respecte fa quatre anys. La candidatura encapçalda per Roser Casamitjana ha aconseguit dos regidors amb el 6,61% dels sufragis.

PSC
Els socialistes han obtingut el pitjor resultat de la història en unes municipals a Sant Cugat i tindrà un sol representant: el cap de llista, Pere Soler. En concret, el PSC ha passat del 9,16% de fa quatre anys al 6,47% d'aquest diumenge. En total, els socialistes han rebut 2.366 suports.

PP
Els populars han passat de ser la segona força del ple a ser l'última després de perdre tres dels quatre regidors que tenien. Això es deu al fet que el PP ha passat del 12,54% dels vots de fa quatre anys al 6,27% d'aquest diumenge. El cap de llista del PP, Jordi Carreras, serà l'únic representant del partit al ple.

Altres
La resta de candidatures que han concorregut als comicis s'han quedat fora del ple municipal. VOX-FiV ha aconseguit 482 sufragis (1,32%), la uaSC ha obtingut 479 vots (1,31%) i Solidaritat ha estat l'última força, amb 119 suports (0,33 %).

Una majoria absoluta de regidors pro-independència
El ple tindrà una majoria de regidors de candidatures independentistes. CiU, la CUP i ERC-MES sumen 18 cadires del ple i 23.185 vots (63,38%). L'unionisme de C's i el PP tindrà quatre representants després de reunir 7.021 vots (19,19%). Les propostes federalistes (ICV-EUiA i el PSC) tenen tres regidors i 4.785 sufragis (13,08%).

Resultats a la Diputació de Barcelona
Amb gairebé el 100% dels vots escrutats de les eleccions municipals a la demarcació de Barcelona, la composició política del ple de la Diputació queda de la següent manera: CiU obté 14 diputats, ERC-AM, 11; PSC-CP, 10; Entesa, 8; PP, 3; C's, 3; i CUP-PA, 2.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.