Començar de nou per millorar, missatge del 2n TEDx Sant Cugat


  • Comparteix:

Conèixer la història per no repetir errors, les noves energies per salvar el planeta i les noves tecnologies que s'apliquen a la restauració d'obres d'art són alguns dels àmbits en què les segones oportunitats juguen un paper destacat. Així ha quedat palès a la segona edició de la trobada TEDx Sant Cugat, que ha aplegat prop d'un centenar de persones que han seguit fins a nou xerrades on un nou començament pot obrir un ventall de possibilitats.

És el segon any que l'entitat TEDx reuneix especialistes de diversos sectors per reflexionar al voltant d'un tema concret. En aquesta ocasió, les segones oportunitats han estat l'eix de les xerrades que han tingut lloc a la sala El Siglo.

Un dels organitzadors de la cita, Jordi Serrano, ha explicat que el tema juga amb la segona oportunitat que suposa per a l'organització aquesta nova edició de l'esdeveniment. A més, els ponents han estat triats pel sentit que aquest concepte té en la seva trajectòria vital o professional.

Jordi Serrano

Hem jugat amb la nostra segona oportunitat, que ens servirà per millorar. A més, tots els ponents tenen alguna cosa a dir en aquest sentit.

Un dels ponents ha estat l'autora del llibre ' Las siete Cajas', Doris Sontheimer. L'escriptora, catòlica d'educació però jueva d'origen, ha explicat com a partir del contingut trobat en caixes guardades per la seva família va descobrir els estralls que el nazisme va provocar entre els seus avantpassats. El seu punt de vista assenyala que l'horror que va suposar el Tercer Reich ha de servir a les noves generacions per no caure en paranys que poden esdevenir tràgics.

Doris Sontheimer

Un record de la memòria històrica per mirar endavant. Per explicar als joves què significa la tolerància i la disriminació. Sobretot, vull evitar que es banalitzi el mal.

L'economista i doctor en Relacions Internacionals Raül Romeva, l'aventurer i emprenedor Albert Bosch i Eduardo Torras, impulsor d'Sport2Live, organització sense ànim de lucre dedicada a la reinserció a través de l'esport de persones addictes, han estat alguns dels que han ofert la seva visió dels nous començaments.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.