De Gispert veu Duran molt preocupat pel rumb de la consulta del 14J


  • Comparteix:

La presidenta del Parlament i membre del govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Núria de Gispert, ha dit estar 'desconcertada' per les declaracions del president del comitè de govern del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, que admet que la direcció d'Unió haurà de plegar si el 'no' s'imposa en la consulta interna. De Gispert ho ha dit aquest dimecres davant una quarantena de militants del partit a la comarca favorables a la independència al SC Trade Center, on ha reivindicat que la consulta interna s'hauria d'haver fet al febrer amb més temps, quan es va convocar.

La democristiana creu que ara per ara el més important és saber el posicionament d'UDC i ha reivindicat el 'no' com una manera de donar suport al procés sobiranista. En paral·lel, la presidenta del Parlament ha dit que no donaran suport incondicional al full de ruta, sinó que intentaran negociar condicions d'acord amb la ideologia del partit.

De Gispert ha afirmat estar 'desconcertada' per les declaracions de Duran i Lleida, que ha dit que replantejaria la direcció del partit si el 'no' triomfa aquest diumenge.

Núria de Gispert

No sé si Duran ha fet les declaracions perquè està preocupat perquè la consulta no ha sortit com volia. La nostra opció no va contra ningú: només va per la consulta sobre el procés. M'ha deixat desconcertada.

La presidenta del Parlament ha reiterat el suport al president de la Generalitat, Artur Mas, i l'ha reivindicat com una peça clau en el procés sobiranista. A més, ha posat en valor la consulta del 14J, que servirà per quantificar la massa independentista del partit, tot i que s'ha mostrat preocupada si l'opció que guanya no aconsegueix un resultat ampli.

També ha assistit a la reunió l'expresident del Parlament Joan Rigol, que ha subratllat que el comitè de govern de partit haurà de ser conseqüent amb el resultat de la consulta. A més, ha remarcat l'esperit independentista dels militants que donen suport al 'no'.

Joan Rigol

A partir del dia 15 el comitè de govern haurà de treballar a partir del resultat de la consulta. Creiem que Unió ha d'estar al costat de la gent que vol la independència de Catalunya.

L'acte ha comptat amb la presència del president de la intercomarcal, Joan Recasens; del president comarcal d'UDC, Xavier Amador; i del president de la comissió d'economia i conseller nacional, Carles Brugarolas. La presidenta local del partit, Cristina Paraira, no ha acudit a l'acte, segons fonts d'UDC, 'per motius d'agenda municipal'.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.