'Arbres singulars' aborda la història i les tradicions a través del patrimoni arbori


  • Comparteix:

El patrimoni arbori de Sant Cugat pot servir per aproximar-se a la història, les tradicions i les llegendes de la ciutat. Aquest és el resultat del llibre 'Arbres singulars de Sant Cugat del Vallès. 155 indrets per descobrir', de Josep Castellví, Jordi Roca i Jordi Torrijos, un treball de recerca realitzat al llarg de cinc anys que els ha dut a recórrer tot el terme municipal i que recull 155 fitxes tècniques de les plantes estudiades i 12 itineraris de descoberta. La presentació de l'obra ha tingut lloc aquest dilluns al vestíbul del Teatre-Auditori davant d'unes 200 persones.

L'obra, editada per l'Ajuntament, té per objectiu difondre el coneixement, l'educació i la protecció dels arbres. És per això que, més enllà del lector general, el llibre també s'adreça especialment als centres educatius i a entitats. A partir d'un plànol general, el llibre recorre sis sectors que coincideixen amb els àmbits territorials i històrics de Sant Cugat.

Els autors del llibre, Josep Castellví, Jordi Roca i Jordi Torrijos, han explicat a Cugat.cat que han procurat donar a conèixer tot el que hi ha a l'entorn dels arbres, com les masies, les ermites i les vinyes. A més, han subratllat la voluntat de fer-lo arribar a centres educatius i altres entitats, com llars d'avis.

J. Torrijo / J. Roca / J. Castell

Hem procurat donar a conèixer també el que hi ha a l'entorn dels arbres. / Hem pencat durant cinc anys i estic molt orgullós del llibre. / M'agradaria que es fes una divulgació a escoles i llars d'avis.

La presentació ha tingut la presència d'uns 200 assistents, entre ells l'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, els membres de l'equip de govern en funcions Susanna Pellicer, Francesc Carol, Joana Barbany i Joan Puigdomènech, i l'exalcalde Lluís Recoder.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.