El sector sobiranista d'UDC guanya a l'urna de Sant Cugat


  • Comparteix:

El sector sobiranista comarcal d'UDC s'ha imposat aquest diumenge en la consulta interna per decidir el posicionament del partit en el procés. A l'urna ubicada a Sant Cugat, que ha reunit els vots de la militància del Vallès Occidental, el 'no' ha rebut el 60,4% dels suports, amb 125 vots. Les respostes afirmatives a la pregunta han estat 80. Unes xifres comarcals que es desmarquen del resultat global de la consulta, en la qual la proposta de la direcció ha guanyat amb 50,3% de vots a favor.

Els militants han respost aquesta pregunta: 'Voleu que Unió continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d'acord amb els següents criteris (sobirania, democràcia, diàleg, seguretat jurídica, Europa i cohesió)?'. Un enunciat que ha estat rebutjat pel sector sobiranista del partit perquè exclou la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) i la paraula 'independència'.

De fet, aquest posicionament s'ha imposat a l'urna ubicada a la seu d'UDC de Sant Cugat. El 'no' a la pregunta ha aglutinat 125 vots, el 'sí' 80 i el vot en blanc dos. En total han votat a Sant Cugat 207 militants del Vallès Occidental, fet que implica una participació de prop del 64%. A àmbit local, prop del 68% dels militants santcugatencs d'UDC ha votat aquest diumenge a la consulta interna, 95 persones.

En el seu conjunt, el 'sí' ha guanyat la consulta d'UDC. La proposta de la direcció s'ha imposat amb 50,3% de vots a favor, mentre que el 'no' que defensava el sector sobiranista s'ha quedat al 46,7%, segons l'última actualització de dades d'aquest dilluns. Són 1.333 vots davant de 1.238. S'han registrat 48 en blanc i 31 més de nuls. Les dades de participació han assolit el 64,81%, amb 2.650 vots. No obstant això, les xifres definitives no es donaran a conèixer fins aquest divendres, quan s'incloguin definitivament els vots per correu.

El president comarcal d'UDC, el santcugatenc Xavier Amador, ha destacat la importància de consultar la militància.

Xavier Amador

És una mostra d'orgull fer aquesta consulta, no trenca el partit. Hem d'anar junts i és un exemple.

Més enllà dels resultats, Amador ha afirmat que a la comarca predomina un perfil de militant favorable a la independència.

Xavier Amador

Com a president comarcal he parlat amb les diferents delegacions i la gent s'ha posicionat més a favor de la independència.

El president de la comissió d'economia i conseller nacional d'UDC, Carles Brugarolas, ha destacat que el 'resultat de la consulta posiciona Unió com un partit independentista'.

Carles Brugarolas

Amb aquests resultats jo crec que tothom podem treure conclusions clares de què és el no, però també sabem que hi havia independentistes que van votar sí. Perquè de fet tota la campanya que han fet els partidaris del sí, també demanaven el vot de l'independentisme. Per tant, jo crec que es fa inaludible valorar que el resultat de la consulta d'ahir ens posiciona amb una tesitura que el partit és independentista.

De fet, diversos dirigents del partit residents a Sant Cugat s'han posicionat a favor de la independència i han rebutjat públicament la pregunta de la consulta interna. És el cas del membre del comitè de govern d'UDC, president de la Intercomarcal de Barcelona Comarques i diputat Joan Recasens; el president comarcal de la formació, Xavier Amador i el president de la comissió d'economia i conseller nacional d'UDC, Carles Brugarolas.

Sant Cugat va acollir dimecres passat un acte de la campanya a favor del 'no' a la pregunta que han promogut els sobiranistes del partit, amb la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i membre del comitè de govern del partit. Una quarantena de persones van assistir a l'acte.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.