Sant Cugat es prepara per a una possible arribada de refugiats


  • Comparteix:

L'Ajuntament s'ha activat per començar a col·laborar en el suport als refugiats de guerra. D'una banda, el consistori aportarà 12.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que es faran arribar a les organitzacions que estan treballant sobre el terreny. A més, es posa a disposició per acollir refugiats en el municipi. L'Ajuntament també ha activat el correu cooperacio@santcugat.cat per canalitzar l'ajuda dels santcugatencs i les entitats que vulguin col·laborar-hi.

La tinenta d'alcalde de Ciutadania, Susanna Pellicer, que aquest dilluns ha participat a la concentració en suport als refugiats de guerra, ha avançat que el municipi de moment aportarà en els propers dies 12.000 euros. Aquesta és una primera fase de l'ajuda prevista, que inclou també la possibilitat que Sant Cugat pugui acollir refugiats, diu Pellicer, amb una previsió que marca uns dos anys.

Susanna Pellicer

Com a ciutat solidària estem disposat a les dues línies. Primer enviar diners i una vegada arribin a Sant Cugat, en cas d'arribar, estar preparats per fer una bona acollida. S'hi estaran dos anys, s'ha de tenir prudència.

D'aquesta manera, Sant Cugat es vol començar a preparar per poder acollir refugiats, a l'espera que es concreti el nombre de persones que acollirà Catalunya i per extensió els municipis.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.