Una exposició al Claustre dóna a conèixer l'abast del Noucentisme


  • Comparteix:

El Museu del Monestir viatja un segle enrere per analitzar l'abast del moviment artístic noucentista amb una mostra itinerant que recull peces procedents dels museus de la xarxa de la Diputació de Barcelona. L'exposició, oberta fins al 8 de novembre a Sant Cugat, aprofundeix des d'aquest dimecres en aquest corrent a partir del context històric i polític.

El moviment noucentista s'ubica entre el 1906 i el 1923. La mostra 'Els altres Noucentistes' investiga l'abast que va tenir el moviment en l'àmbit artístic i científic, així com en els oficis, sobretot, relacionats amb l'artesania. L'exposició planteja que el Noucentisme no es pot entendre sense el context polític, la creació de la Mancomunitat i l'impuls que aquesta va donar a la modernització del país. Aquest és un dels aspectes que ha destacat el director del Museu del Monestir, Lluís Campins.

Lluís Campins

El Noucentisme s'ha de vincular amb la construcció d'un catalanisme polític que afronta els reptes que suposa la modernitat.

El programa modernitzador i catalanista del Noucentisme el reflectien la literatura i l'art del moment, però també va influir en el desenvolupament científic i econòmic de principis de segle. El moviment es va caracteritzar per la voluntat de renovació dels intel·lectuals i artistes del nou segle, sovint en contraposició als del segle anterior.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.