Els mercats de Pagès i de Segona mà es fan un forat entre els consumidors


  • Comparteix:

Els mercats de Pagès i de Segona mà guanyen terreny als mercats tradicionals gràcies a un major coneixement d'aquest tipus de productes per part dels consumidors. Segons els paradistes, els productes ecològics i de proximitat aconsegueixen cada vegada més clients i els articles de segona mà atreuen un nombrós públic, tot i que els venedors consideren que encara queda camí per recórrer en la cultura de la reutilització. Els dos mercats, organitzats per l'Ateneu, s'han instal·lat aquest dissabte a Sant Cugat.

El Mercat de Pagès s'ha ubicat una vegada més a la plaça de Sant Pere. Els paradistes consultats per Cugat.cat creuen que el seu producte cada vegada és més conegut i destaquen que Sant Cugat és un municipi demandant de productes ecològics i de proximitat. Tot i així, això no implica un augment de les vendes perquè alguns establiments comercials també han optat per aquesta oferta, com ha explicat el venedor Marc Escolano.

Marc Escolano

Cada vegada hi ha més pans artesanals i ecològics, hi ha més consciència de la gent i els forns fan pans artesanals. Abans va haver-hi el 'boom' del pa industrial però cada cop, hi ha més pa artesanal.

La percepció dels consumidors és que es tracta de productes més saludables, tot i que en alguns casos cars.

Consumidors

La informació hi és, tu has de prendre la decisió de si prefereixes menjar més sa o menys. El que també va relacionat és el preu que no és assequible al mercat. No sé perquè un producte sense intermediaris ha de ser més car.

De la seva banda, els paradistes del Mercat de Segona mà valoren l'afluència de públic que aconsegueix aquesta proposta, però creuen que encara s'ha de sensibilitzar més sobre la reutilització, com ha destacat el paradista Jordi Márquez.

Jordi Márquez

Crec que hi ha poca cultura de tornar a vendre les coses. A Europa hi ha més consciència de donar-li una altra oportunitat a l'objecte quan ja no l'utilitzes, però aquí es fa poc.

El Mercat de Segona mà és trimestral i s'instal·la a la Rambla del Celler.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.