Patrimoni Viu arriba la setmana vinent amb la República com a eix central


  • Comparteix:

Les jornades Patrimoni Viu arribaran a Sant Cugat del 14 al 18 d'octubre i se centraran en l'època de la República a la ciutat entre 1931 i 1939. Conferències, actuacions musicals i activitats per als més petits són algunes de les propostes d'aquesta iniciativa cultural que organitza el Museu de Sant Cugat.

El director del Museu del Monestir, Lluís Campins, ha explicat que la programació és molt diversa i que hi ha activitats tant per a adults com per a un públic familiar. Tot amb l'objectiu de traslladar els assistents a la Segona República.

Lluis Campins

La programació és molt diversa. Hi ha coses per a adults i per a públic familiar. El Patrimoni Viu vol ser un viatge en el temps, en aquest cas ens traslladem a Segona República.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha afegit que la voluntat de les jornades és 'sumar mirades per posar en valor el que ha estat i allò que és'.

Carmela Fortuny

A mi m'agrada molt sumar esforços i avui podríem parlar de sumar mirades amb la voluntat de posar en valor del que ha estat i del que és Sant Cugat.

Programació
La conferència 'La Segona República. Democràtica i reforma a l'època d'entreguerres' donarà el tret de sortida a les activitats dimecres de la setmana que ve a les set de la tarda al Museu del Monestir. La xerrada anirà a càrrec de Francisco Morente, professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i l'acompanyarà l'historiador santcugatenc José Fernando Mota.

Dijous de la setmana que ve, continuaran les activitats amb la conferència 'Els Rabassaires i els fets del 6 d'octubre'. El professor de la Universitat de Lleida Manuel López oferirà la ponència també al Museu del Monestir a les set de la tarda.

La inauguració oficial de les jornades arribarà divendres de la setmana vinent a partir de les set de la tarda al Museu del Monestir. La proposta 'Fem memòria' servirà per conèixer testimonis que explicaran com vivia un infant al temps de la República. A dos quarts de nou del vespre, l'activitat es traslladarà a la plaça de l'Om per assistir a una actuació del Grup Mediterrània.

Aquell dissabte, les jornades començaran a les onze de la matí a la plaça de l'Om amb l'activitat 'A què jugàvem fa 80 anys?', que consistirà en jocs intergeneracionals amb la companyia de jocs l'Anònima i jocs de taula tematitzats amb Ayudar Jugando. Aquell dia també s'ha programat la visita comentada a l'exposició 'Sant Cugat, temps de República' a la mateixa hora. A la tarda, es donarà pas a l'activitat 'El taller de l'historiador/a', a partir de les cinc, i a les sis se celebrarà la ballada de sardanes a la plaça d'Octavià a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

El diumenge de la setmana que ve, serà l'últim dia de les jornades. La jornada començarà a les deu del matí a l'escola Joan Maragall amb l'activitat fotogràfica 'Un viatge al passat'. Fins les dues, el centre escolar acollirà diferents propostes per a tota la família.

Activitats complementàries
- Del 6 d'octubre a l'1 de novembre, tots dos inclosos, es podrà visitar l'exposició 'Sant Cugat, temps de República' al Claustró del Museu del Monestir.

- El cap de setmana del 17 i 18 d'octubre hi haurà una gimcana familiar pels 'racons de la República'. Per participar-hi, els interessats han de recollir les inscripcions a l'Oficina de Turisme o al Museu del Monestir. A més, la Xarxa de Biblioteques de Sant Cugat organitzarà el 'Racó del conte' al Claustró del Monestir.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.