Sant Cugat ja té un Comissionat del Reial Monestir per millorar el monument


  • Comparteix:

Sant Cugat ha nomenat un Comissionat del Reial Monestir amb l'objectiu de realçar el temple i el seu entorn. La proposta s'ha dut al ple municipal d'aquest dilluns, a través d'un decret d'alcaldia, en resposta a un dels principals projectes que l'equip de govern es compromet a tirar endavant en aquest mandat.

Escolta-ho

El Comissionat del Reial Monestir és un dels projectes 'emblemàtics' dels propers quatre anys. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que l'objectiu és impulsar i protegir el monument i el seu entorn a través de la definició d'un full de ruta.

Mercè Conesa

Dedicarem tots els nostres esforços i accions a decidir quin és el full de ruta per a aquest Bé Cultural d'Interès Nacional tan important que tenim.

El comissionat anirà liderat pel fins ara director d'àmbit de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Josep Lluís Alay. Actualment, Alay està en actiu a la Diputació de Barcelona i no rebrà cap tipus de retribució per la nova tasca.

Les funcions del comissionat seran: supervisar el projecte durant els propers anys, impulsar i supervisar el pla director amb una mirada estratègica, redefinir l'entorn del temple i fer un pla d'usos. També es recull la possibilitat de crear mecanismes per promoure la ciutat i un òrgan de govern o patronat on estiguin totes les parts implicades representades: les administracions, l'Església, la ciutadania i les entitats.

La recuperació d'aquest patronat també ha de servir per aclarir la titularitat del Monestir, després que s'hagi conegut que el Bisbat de Terrassa va inscriure al registre de la propietat l'església i el Palau Abacial a nom seu, com a 'propietari de ple domini'.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.