Sant Cugat planeja un sistema dinàmic de neteja de les fulles caigudes a la tardor


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà un pla dinàmic de recollida de fulles caigudes durant aquesta tardor. A través d'eines com sistemes mètrics automàtics i inspeccions diàries, els serveis de neteja planificaran les actuacions que s'han de fer segons la quantitat de fulles que hi hagi a cada carrer, en lloc de seguir un traçat previ establert periòdicament. Per afrontar aquesta campanya, l'Ajuntament ha augmentat un 71% la dotació dels equips de neteja.

La complicada campanya de l'any anterior, marcat per la caiguda sobtada de la majoria de fulles, ha portat l'equip de govern a replantejar l'enfocament de la neteja dels carrers a la tardor. El consistori ha treballat amb l'empresa concessionària del servei, Valoriza, per preparar un sistema que tindrà en compte les dades dels sensors automàtics, les inspeccions del personal i l'opinió ciutadana.

L'Ajuntament calcula que d'aquí a dues setmanes començarà la caiguda de fulles, tot i que la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha advertit que 'dependrà de les condicions climatològiques'. La presentació de la campanya també ha servit per mostrar els nous equips dels quals disposaran els equips de neteja. La maquinària específica per a aquesta tardor són la trituradora de fulles sobre el camió, l'escombradora de 10 metres cúbics de capacitat i les bufadores elèctriques, que ja han substituït gairebé totes les de gasolina per reduir el soroll.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha remarcat que es tracta d'economitzar esforços.

Cristina Paraira

No passarem amb el sistema més antic que teniu tots al cap. No és allò de passar tres cops pel barri de Coll Favà. Es tracta de mesurar si hi ha fulles o no.

Els objectius d'aquest pla són minimitzar les emissions de CO2, disminuir els problemes de mobilitat dels vehicles i estalviar molèsties als ciutadans.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.