'Solucions, mai lamentacions', el llegat de Jaume Tubau perdura 10 anys després


  • Comparteix:

Sant Cugat ha posat en valor el record i l'aportació de Jaume Tubau reivindicant, 10 anys després de la seva mort, la seva vessant optimista i conciliadora, resumida en la seva coneguda expressió 'solucions, mai lamentacions'. Prop de 100 persones han participat a l'acte d'homenatge celebrat aquest dimarts a la sala de plens del consistori que ha servit per lliurar, novament, la medalla d'or de la ciutat a la família.

El 4 de setembre de 2005, va morir el tinent d'alcalde Jaume Tubau, persona vinculada al comerç, l'esport i la política a Sant Cugat. 10 anys després, en un acte públic al consistori, han recordat el seu caràcter positiu amics com Ramon Grau, la seva vídua, Laura Pires, i els fills, Berta i Miquel, amb un to íntim i emotiu.

Miquel Tubau ha agafat la paraula per expressar els sentiments cap el seu pare.

Miquel Tubau

D'aquí a dos anys faré 24 anys. Serà un moment al qual no volia arribar mai. Hauré viscut el mateix temps amb ell que sense ell. Em fa por oblidar petits detalls i vivències.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha parlat del concepte de la política que tenia Tubau a qui ha qualificat d'exemple pels qui avui s'hi dediquen. A més, ha ressaltat l'optimisme a l'hora d'afrontar els problemes i ha lliurat una nova medalla d'or a la família ja que l'havia perdut a causa d'un robatori.

Mercè Conesa

Ell hi posava una actitud envejable que ens va ensenyar a molts. Sempre ens repetia 'fora lamentacions i sempre solucions'.

La cita ha reunit regidors i exregidors de tots els partits i l'exalcalde Lluís Recoder.

A títol pòstum, Tubau va rebre la medalla d'or de la ciutat. Al funeral al Monestir, hi van assistir 3.000 persones.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.