Els trabucaires fan ressonar Sant Cugat amb la segona trobada de l'entitat


  • Comparteix:

Els Trabucaires de Sant Cugat han fet retronar la ciutat aquest dissabte amb una cercavila on el tret ha estat l'autèntic protagonista. A la trobada hi han participat també la colla de Trabucaires de Gràcia i la de Sant Antoni al ritme dels timbalers dels Diables de Sant Cugat. Aquesta 2a Trobada de Trabucaires de la ciutat ha buscat difondre la tradició, tot i que els organitzadors assenyalen que cal millorar la difusió perquè el públic vagi millor equipat.

L'esclat de pólvora i fum ha tornat a Sant Cugat per quedar-s'hi i ho ha demostrat la 2a Trobada de Trabucaires de la ciutat, que ha reunit més d'un centenar de persones mentre el so ha ressonat a tot el centre de la ciutat. De fet, només fa dos anys que es va refundar l'entitat. La presidenta dels Trabucaires de Sant Cugat, Mercedes Erdozain, veu que ara cal acostar aquest tradició a la gent.

Mercedes Erdozain

La gent encara no està acostumada. Cal venir amb taps i la gent encara s'espanta. No és un acte violent.

La trobada, que ha unit tradició i adrenalina, ha comptat amb tres colles que no s'han volgut perdre l'oportunitat de cremar i fer retronar els carrers. Els Trabucaires de Gràcia i de Sant Antoni han participat en l'espetec de la festa, mentre que els Diables de Sant Cugat hi han posat el ritme de la batucada. Tot plegat ha estat una oportunitat per fer valer la cultura popular i tradicional, tal com ha assegurat el membre de la Colla de Trabucaires de Sant Antoni Agustí Nacente.

Agustí Nacente

És una tradició per mantenir la cultura popular. No és una cosa que es faci cada dia, a la gent li fa gràcia.

La cercavila ha recorregut els carrers de Francesc Moragas, la Rambla del Celler i l'avinguda Francesc Macià. El punt final de la festa ha estat la plaça d'Octavià, on totes les colles han disparat en una demostració per al públic. La presidenta de la colla local ha avançat que estan organitzant una nova trobada a Sant Cugat, on només disparin dones.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.