El Sant Cugat més fosc i literari obre el festival de novel·la negra de la ciutat


  • Comparteix:

La primera jornada del festival de novel·la negra de Sant Cugat Sang Cugat ha posat aquest dijous sobre la taula la potencialitat de la nostra ciutat com a escenari de crims en una xerrada a càrrec dels autors locals Gemma Artasu, Joan Ramon Armadàs i Carles Martín. Una trentena de persones han assistit a l'acte de la iniciativa, que té lloc a Cal Temerari. L'espai social i Edicions Xandri organitzen el festival fins aquest diumenge.

L'editor d'Edicions Xandri, coresponsable del festival i participant en la xerrada inaugural del festival, l'escriptor Joan Ramon Armadàs, ha destacat que Sant Cugat pot ser un escenari d'una història negra.

Joan Ramon Armadàs

A la vida real hi ha hagut crims a Sant Cugat. Dóna de si perquè és una ciutat amb ànima de poble, tenim Barcelona a la vora i també Collserola.

La trobada ha acabat amb un tast de vins negres i tapes, tot plegat lligat a la literatura negra. Precisament això és només un tast del que proposarà el festival a àmbit gastronòmic, ja que la taverna de Cal Temerari ofereix aquest divendres i aquest dissabte el 'menú de matança', amb el porc com a aliment principal. Ho ha explicat el responsable de l'espai culinari, Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Això és un tastet perquè el plat fort és el menú de matança, que gira al voltant del porc. A Catalunya hi ha més porcs que persones.

Segona joranda del festival
Les activitats del Sang Cugat continuen aquest divendres a les set de la tarda amb la conferència 'El negre internacional: més enllà de Suècia', a càrrec de l'editora de Raig Verd Laura Huerga i del traductor i escriptor Pau Vidal. A les vuit del vespre hi haurà un debat sobre 'Lectures políticament incorrectes' amb Sebastià Bennassar i Miquel Giménez.

A partir de les nou se servirà el 'menú de matança' i, a les onze, a La Bohèmia, a l'avinguda de Catalunya, començarà la festa de gàngsters.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.