Amics de la Gent Gran acompanya 22 persones a Sant Cugat


  • Comparteix:

Un total de 22 persones són usuàries dels serveis d'Amics de la Gent Gran a Sant Cugat. La delegació local s'ha constituït oficialment aquest dissabte en un acte a la Casa de Cultura. Aquest equipament acollirà l'oficina d'aquesta entitat dedicada a oferir companyia a gent gran en situació de soledat no desitjada. L'associació hi organitzarà sessions informatives i trobades dirigides als voluntaris.

El projecte estableix una trobada setmanal entre cada persona gran i el seu voluntari per fer néixer un vincle d'amistat entre els dos. A més de l'acompanyament, fan trobades els dies festius com Sant Joan i Nadal per reforçar els seus vincles i evitar la soledat en dates assenyalades. Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya del 2011, hi ha 1.653 persones grans que viuen soles a Sant Cugat i més de la meitat tenen risc de patir soledat no desitjada. Aquestes persones acaben patint un aïllament social quan la decisió de viure soles no és voluntària. La majoria ha passat per experiències traumàtiques, com l'abandó de la llar per part dels fills o la mort de la seva parella, que requereixen un esforç emocional d'adaptació.

Tots els membres de l'associació a Sant Cugat són voluntaris per poder garantir el funcionament a la ciutat, segons el coordinador d'Amics de la Gent Gran a la ciutat, Carles Carbonés.

Carles Carbonés

Som els mateixos voluntaris els que desenvolupem les tasques. És imprescindible fer-ho així perquè és molt car fer una delegació física amb personal. Sant Cugat és una de les primeres delegacions que funciona així.

Amics de la Gent Gran té seu a vuit municipis catalans i fa dos anys va començar la seva acció a Sant Cugat. Des de l'abril passat, l'Ajuntament col·labora amb les seves activitats. L'entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi el 2012.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.