El festival Sang Cugat vol deixar empremta durant tot l'any


  • Comparteix:

El festival de novel·la negra Sang Cugat tanca la primera edició amb la voluntat d'estendre's durant tot l'any i fer-se fort al novembre. Ho ha avançat l'organització després de quatre dies amb més d'una quinzena de propostes com xerrades, presentacions de llibres i activitats gastronòmiques i musicals relacionades amb la crònica negra. Per als organitzadors, l'afluència de públic, a més, ha fet créixer la venda de llibres, una de les prioritats del festival.

El festival va arrencar dijous passat i durant quatre dies ha posat de manifest les potencialitats del municipi dins el gènere. La iniciativa, organitzada per Edicions Xandri i Cal Temerari, ha demostrat que la novel·la negra té públic i per això la trobada vol créixer i, fins i tot, buscar sinergies amb altres propostes similars.

L'escriptor i cofundador d'Edicions Xandri, Joan Ramon Armadàs, ha assegurat que ara el repte és mantenir-lo amb una segona edició i estendre'l durant tot l'any per no perdre volada.

Joan Ramon Armadàs

Ara el repte és estabilitzar l'èxit fent una segona edició i activitats durant l'any perquè no decaigui aquest interès per la novel·la negra.

El programa del festival ha portat a Sant Cugat escriptors com Anna Maria Villalonga, Laura Díaz Roig, Miquel Giménez i Sebastià Bennassar, que han aprofitat l'ocasió per reivindicar el gènere.

Giménez / Bennassar

A aquest país sobren premis i premiats, no té res a veure amb la qualitat, el que calen són editors. / Ens hem de creure que la novel·la que fem a casa nostra és tan bona o millor de la que hi ha a fora.

Els llibres han estat els autèntics protagonistes del festival. Segons l'organització, les vendes han crescut molt més del que és habitual en aquesta època. Els lectors demostren que la novel·la negra té un públic creixent.

Lectors

Estic introduint-me a la novel·la negra i m'agradaria aprendre'n més. / M'agrada molt el festival, he aprofitat per comprar un llibre.

Més d'una quinzena d'activitats han donat forma a aquesta primera edició, que ha buscat introduir-se en la novel·la negra des de diferents vessants per fomentar-ne la lectura.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.