L'Handbol Sant Cugat millora en defensa i supera una Salle Bonanova guerrera

L'Handbol Sant Cugat treu profit de les bones fases defensives per superar La Salle Bonanova (29-25) i encadena la tercera victòria consecutiva com a local al grup D de Primera Estatal. Els barcelonins s'han arribat a col·locar quatre gols per davant a la segona part, però els d'Armand Rubiño han reaccionant per acabar signant la victòria. Dos dels fitxatges d'aquest curs, Edgar Sans i el porter Gerard Esparza, han estat determinants per certificar el triomf.

Armand Rubiño manté que la fase en què més cal treballar i més important en aquest tram inicial de curs és la defensa. És un aspecte que ha començat a mostrar rendiment i fruits aquest diumenge, especialment a l'inici del partit. Els locals han estat organitzats i coordinats darrere, i això, juntament amb una exclusió dels barcelonins, ha donat peu a la primera renda santcugatenca (8-4). La Salle s'ha refet amb atacs llargs, i una exclusió a Calvera i una bona defensa sobre Jordán els ha permès retallar distàncies.

Al minut 25 ha arribat l'empat i una darrera acció abans del descans ha donat l'impuls moral als visitants d'arribar a la mitja part per davant (11-12). La motivació s'ha allargat a la represa, la Salle ha sortit embalada i ha sorprès els de Rubiño, que han patit una nova exclusió i ha vist com els de Barcelona es distanciaven (13-17). Ara bé, quan pitjor ho tenien els vermell-i-negres més i millor han defensat. Així han girat la truita de les sensacions sobre la pista i han demostrat profunditat de plantilla.

Amb Jordán patint una defensa a l'home, el protagonisme golejador ha recaigut en Edgar Sans, que ha acabat el matx amb 6 gols. Darrere, Gerard Esparza, que ha substituït Eloi als últims minuts de la primera meitat, s'ha mostrat infranquejable amb aturades per a tots els gustos. La màquina ha començat a rutllar, els santcugatencs s'han tornat a fer amos del partit i han acabat tancant el triomf amb solvència.

El tècnic de l'Handbol Sant Cugat, Armand Rubiño, es mostra satisfet per les tasques defensives.

Armand Rubiño

Hem tingut una molt bona sortida en defensa, i als moments en què no hem defensat bé és quan ells han agafat avantatge.

L'Handbol Sant Cugat se situa vuitè i la setmana que ve provarà de mantenir la imbatibilitat en les tres darreres jornades a un dels escenaris més complicats de la categoria, la pista del Sant Martí Adrianenc.