El campus de la UIC de Sant Cugat creix amb una Unitat de Simulació Clínica


  • Comparteix:

El campus de medicina i infermeria de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), ubicat a Sant Cugat, s'ha ampliat amb una nova Unitat de Simulació Clínica. Les instal·lacions de 1.000 metres quadrats, situades a l'Hospital General de Catalunya, tenen una aula de docència amb capacitat per a 130 persones, dos consultoris d'atenció primària, dues zones d'hospitalització amb 16 boxs, quatre quiròfans i un sistema de videogravació, entre d'altres. L'objectiu és que els alumnes desenvolupin la part pràctica dels estudis a la mateixa universitat i fomentar el treball en equip.

L'equipament actua com un centre d'entrenament de les habilitats clíniques per al desenvolupament de les competències dels estudiants de Medicina i Infermeria de grau i postgrau. La unitat té simuladors humans de valoració, simuladors d'habilitats clíniques, equipament per a activitats procedimentals i 'software' de simulació clínica per a l'entrenament individual i col·lectiu.

El rector de la UIC, el doctor Xavier Gil, assegura que aquestes instal·lacions serviran per continuar impulsant la formació activa dels professionals de la salut i fomentar la seguretat del pacient.

Xavier Gil

Ens posem en la línia de les millors universitats internacionals que disposen de laboratoris com aquest. És un salt molt important per a la docència i la recerca de la nostra universitat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat que una unitat d'aquestes característiques estigui implantada a Sant Cugat perquè fa que la ciutat es posicioni al capdavant de l'oferta universitària del país.

Mercè Conesa

El que fa és millorar la nostra oferta universitària i situar-nos com una de les ciutats amb oferta universitària més potent del país. Aquesta unitat tan nova és una gran oportunitat per als estudiants d'aquesta universitat.

El campus de Sant Cugat de la UIC acull la facultat de Medicina i Ciències de la Salut, on s'imparteixen els graus de medicina, infermeria, fisioteràpia i odontologia. Cada any 100 estudiants nous de medicina entren a la universitat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.