NOTÍCIES

Eleccions Espanyoles 2015

Societat | Política | Economia | Cultura | Plens Municipals | Opinió | Eleccions |

Els partits de Sant Cugat comencen la campanya amb l'enganxada de cartells


  • Comparteix:

Els partits de Sant Cugat han començat la campanya electoral aquest mitjanit amb l'enganxada de cartells a diversos indrets de la ciutat. Les candidatures han fet una crida a la participació i han demanat el suport als 59.187 santcugatencs amb dret a vot el 20 de desembre.

Democràcia i Llibertat
CDC es presenta amb la coalició Democràcia i Llibertat (DL) després del trencament amb Unió Democràtica de Catalunya. Els convergents compartiran candidatura amb Demòcrates de Catalunya (DC) i Reagrupament.

Amb el lema 'Possible', DL ha enganxat el primer cartell de la campanya a la plaça dels Quatre Cantons. L'alcaldessa i membre de l'executiva de CDC, Mercè Conesa, ha assegurat que DL garanteix 'la capacitat de diàleg' a Madrid per defensar els interessos de Catalunya.

Mercè Conesa

Ens juguem la capacitat de diàleg davant el govern espanyol. Com més influència tinguem en el diàleg, més possibilitats tindrem de donar continuïtat al procés.

PP
El PP ha optat per presentar el cartell a la seu local, sota el lema 'España amb seny'. Fa quatre anys, els populars van obtenir gairebé 8.000 vots (19%) a Sant Cugat, on van ser segona força als comicis espanyols. El president del PP de Sant Cugat i número 14 a les llistes per Barcelona, Álvaro Benejam, ha afirmat que la formació treballarà per treure la ciutadania de la crisi.

Álvaro Benejam

Hem de continuar en aquest camí per continuar creixent al 3% en els anys que vénen. Fins al 2020 hi ha l'objectiu que 20 milions d'espanyols tinguin feina.

PSC
El PSC ha convocat la militància al bar Italians per encarar les dues setmanes de campanya, tot i que ja han dut a terme actes amb els candidats al Congrés Joan Rangel i Mercè Perea en els darrers dies. En les últimes eleccions espanyoles, els socialistes van quedar tercers a la ciutat amb prop de 6.800 sufragis (16,7%). Amb el lema 'Som la solució', el portaveu del PSC, Pere Soler, ha presentat la proposta socialista com la sortida a 'l'immobilisme del PP i la fugida endavant d'Artur Mas'.

Pere Soler

El problema no és Espanya, el problema és el PP. Nosaltres som la solució, som els que podem afrontar els nous reptes d'aquest país.

UDC
Amb el lema 'Solucions', Unió es presenta en solitari una vegada consumat el trencament amb CDC, antics socis de federació. La candidatura socialcristiana vol entrar al Congrés espanyol amb la llista encapçala per Josep Antoni Duran i Lleida, que va visitar Sant Cugat la setmana passada. La militància santcugatenca d'UDC ha començat la campanya a la seu, on el president local provisional, Xavier Cortés, ha afirmat que el candidat Duran i Lleida és la persona adequada per tirar el país endavant.

Xavier Cortés

Plantegem un programa ple de solucions. Estem convençuts que Josep Antoni Duran i Lleida és l'únic català capaç de treure el país d'aquesta situació.

En Comú Podem
La coalició En Comú Podem es presenta com a paraigua de les formacions ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú. Els ecosocialistes van aconseguir 3.312 vots (8,2%) a les darreres eleccions espanyoles a Sant Cugat.

La plaça de Barcelona ha estat l'indret escollit per iniciar la cursa fins als comicis del dia 20, amb el lema 'El canvi no s'atura'. El coordinador d'ICV a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, ha remarcat que la coalició treballarà per treure el PP del govern espanyol.

Ramon Gutiérrez

Tenim alcaldes i alcaldesses de canvi com Ada Colau a Barcelona i també ho podem aconseguir a les generals. Volem fer fora la dreta.

ERC
ERC ha triat la cruïlla entre l'avinguda de Cerdanyola i el passeig de Torreblanca per a la tradicional enganxada de cartell amb el lema 'Som República'. Els republicans han fet l'acte amb dos santcugatencs com a candidats als comicis: la portaveu Mireia Ingla al Senat i el regidor Èric Gómez a les llistes del Congrés, encapçalades aquestes per Gabriel Rufián, que ha visitat la ciutat aquest dimecres.

Fa quatre anys, ERC va superar per poc els 3.000 vots a Sant Cugat. Ara, Ingla vol aprofitar les eleccions espanyoles per defensar els interessos dels catalans a Madrid en un moment històric.

Mireia Ingla

La millor oportunitat que tenim per tirar endavant és construir aquesta república catalana que vam començar a construir el 27 de setembre.

C's
C's es presenta per primera vegada a unes eleccions espanyoles i ho farà amb el santcugatenc José Manuel Villegas de número 4 a la demarcació de Barcelona al Congrés. Amb el lema 'Vota amb il·lusió', l'agrupació local ha enganxat el primer cartell al passeig de Francesc Macià. El portaveu local de C's, Aldo Ciprián, ha subratllat que el seu partit és l'única alternativa vàlida per representar els catalans.

Aldo Ciprián

CDC no tindrà cap poder en el proper Congrés, ni tampoc ERC. En canvi C's tindrà un president català que defensarà els interessos dels catalans a Espanya.

A Sant Cugat, hi haurà per aquests comicis 29 col·legis electorals, els mateixos que en les darreres eleccions del 27 de setembre.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.