El concurs d'emprenedoria Yuzz torna amb 20 projectes seleccionats i més pes de l'enginyeria


  • Comparteix:

La 6a edició del programa de promoció de l'emprenedoria Yuzz, impulsat pel Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISA) amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha arrencat aquest dimecres amb 20 propostes seleccionades de les 54 presentades. Ara els projectes rebran formació i assessorament durant cinc mesos a centres d'emprenedoria de la ciutat. Les iniciatives de l'àmbit de l'enginyeria han guanyat pes en relació amb anteriors convocatòries i han baixat les relacionades amb aplicacions mòbils. El Yuzz està adreçat a joves de 18 a 31 anys que vulguin desenvolupar un projecte empresarial amb base tecnològica.

Un 45% de les idees presentades tenen a veure amb comerç electrònic i aplicacions, una quarta part està relacionada amb 'hardware' o producte, i un 10% forma part del món de la comunicació igual que els projectes de software d'aplicació industrial. Finalment, un 5% tracta les noves energies i el 5% restant treballa serveis en locals comercials.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha celebrat la línia creixent de propostes presentades al certamen any rere any. També ha fet notar canvis en la tendència del tipus d'iniciatives.

Carles Brugarolas

Enguany, hi ha un pes inferior de les aplicacions mòbils que apunta a una certa saturació del mercat. Hi ha més projectes d'enginyeria. Això diversifica les línies de negoci i això es bo.

Brugarolas també ha subratllat la cada vegada menor presència de dones en aquest certamen. El responsable de l'àrea econòmica alerta que, si persisteix aquest desequilibri, les diferències d'ocupació entre homes i dones podrien créixer.

Yuzz i Sant Cugat
L'Ajuntament destina prop de 20.000 euros a aquest programa que compta amb la col·laboració de la Fundació Sant Cugat Actiu. El guanyador del millor projecte santcugatenc s'emportarà un viatge a Silicon Valley, i una estada d'un any a EsadeCreapolis per desenvolupar el seu projecte. El finalista tindrà dret a una estada d'un any al SC Trade Center i el tercer classificat podrà fer l'estada a Vita Entrepeneurship Center Sant Cugat. Tots els participants de Yuzz d’arreu de l'Estat optaran a tres premis econòmics que es destinaran a posar en marxa els projectes empresarials guanyadors.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.