La programació de la XCCP de febrer a juny arriba amb 74 propostes


  • Comparteix:

La màgia, el teatre, la música, el debat i la reflexió seran els protagonistes de la programació de febrer a juny de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) que arrencarà dijous de la setmana vinent. Noms com Pantaleó, la maga Melanie i Pearson són alguns dels més destacats de la temporada, que s'ha presentat aquest dilluns a la Casa de Cultura. El programa combina els espectacles professionals amb el foment de la cultura santcugatenca.

En teatre, 'Lo tuyo y lo mío, 75 canciones en 75 minutos' serà un dels espectacles destacats de la temporada al Teatre de Mira-sol. El mateix espai també acollirà l'espectacle 'Amazing', de la maga Melanie i dirigit pel Mag Lari. El Casino de la Floresta també oferirà espectacles com 'Pomelo', de Judit Farrés. 'Ricard de 3r', una història sobre un adolescent introspectiu, destaca a la programació del Casal TorreBlanca.

En l'apartat musical, els concerts de Pantaleó i Bremen en el cicle de l'Oficina Musical la Pua són alguns dels espectacles que es podran veure.

El cantant de Pantaleó, el santcugatenc Gerard de Pablo, ha explicat que la formació, que presentarà el seu primer treball, 'Reina Victòria', té molta relació amb la ciutat .

Gerard de Pablo

Aquest projecte musical en part duu el nom d'aquest ciutat amb el personatge de Pantaleó. Ens fa molta il·lusió perquè el concert és amb la gent de prop nostre.

Pearson són els altres protagonistes al gènere musical amb el concert 'Els músics no mengen', amb Cesk Freixas i The Crab Apples, destinat a denunciar la situació dels músics al país. El projecte té a més una vessant solidària, ja que l'entrada no es comprarà amb diners sinó amb aliments que aniran destinats a persones necessitades.

El baixista de Pearson, el santcugatenc Iván Nalvaiz, explica que la iniciativa és una forma de reflexió sobre els problemes que afronta el sector musical.

Iván Nalvaiz

La gent té ganes de fer soroll i tocar en condicions. Volem reflexionar sobre el valor que li volem donar a la cultura. Els músics també mengem i amb aquesta mesura volem fer pensar en quant s'ha de pagar per un concert.

En la programació, també hi ha espai per a la reflexió i el debat. La catedràtica de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i exsenadora Victòria Camps, el professor de la Universitat de Barcelona (UB) Manel López i la jutgessa Maria Ruiz Castejón oferiran conferències durant la temporada.

També tindrà espai el cicle 'El documental del mes', amb films sobre ecologia, granges biodinàmiques i la fotoperiodista Joana Biarnés.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.