La màgia de Mozart encisa els més menuts al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

'La petita flauta màgica' ha captivat aquest dissabte grans i petits al Teatre-Auditori amb les aventures de l'ocellaire Papageno. El muntatge és una adaptació de l'òpera 'La Flauta Màgica' de Mozart feta per Comediants i produïda pel Gran Teatre del Liceu que fa 15 anys que es representa arreu del país en el cicle Petit Liceu. Amb una escenografia llampant i una posada en escena signada per Joan Font, l'espectacle ha fet les delícies d'un públic intergeneracional que fa setmanes que havia exhaurit les entrades.

L'ocellaire Papageno és un dels personatges més estimats de la història de l'òpera, un personatge còmic i simpàtic que connecta especialment amb els més menuts de casa. El tenor Marc Sala, que ha donat vida a Tamino, explica que quan Mozart va crear el personatge el 1791 ja va imaginar un personatge que tingués la capacitat de generar complicitats amb el públic.

Marc Sala

L'empresari que va demanar a Mozart fer aquesta obra era, a més, el llibretista i el cantant que interpretava Papageno. Per això es va fer un personatge a mida que era el més simpàtic i que més connectava amb el públic.

En la versió del clàssic de Mozart que ha visitat aquesta setmana Sant Cugat, Papageno esdevé l'eix principal de l'acció, fent de narrador de les aventures que viu amb el príncep Tamino per salvar la princesa Pamina de les mans del malvat Sarastro. La Reina de la Nit, mare de la princesa, els dóna una flauta i un carilló perquè surtin airosos de l'aventura.

El muntatge, que al març celebrarà 15 anys dalt els escenaris, ha arribat a Sant Cugat amb les entrades exhaurides. Una fet que, com ha explicat Sala, demostra que l'òpera té molta vida per davant.

Marc Sala

Necessitem muntatges com aquest perquè des de petits perdem la por a l'òpera. Encara avui en dia hi ha l'estigma que l'òpera és per a gent gran i culta. I no és així, l'òpera està viva.

L'escenografia, plena de colors i formes, i la música atemporal de Mozart, ha convençut el públic més jove que ha establert una gran complicitat amb el graciós Papageno.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.