La Unipau reivindica la no violència a través de la sufragista Carme Karr


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha recordat aquest diumenge la figura de Carme Karr com a pedagoga i pacifista en la Diada de la No Violència. La representació teatral i musicada d'un conte de Karr ha servit per reivindicar la pau com a actiud personal i col·lectiva. Coincidint amb l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, la Unipau ha recordat la importància de la lluita per a la igualtat a través de reivindicacions pacífiques.

Un centenar de persones s'ha sumat a la reivindicació d'aquest diumenge a la plaça dels Quatre Cantons. Després d'una presentació a càrrec del president de l'entitat, Arcadi Oliveres, s'ha llegit un conte de Karr en el qual comparava la vida de les orenetes amb la de les persones.

El secretari de la Unipau, Àlvar Roda, ha destacat la tasca de Karr com una de les primeres sufragistes catalanes defensora de la igualtat de les dones i la pau.

Àlvar Roda

Hem escollit aquest personatge pels drets de les dones i també perquè es va moure molt en el món de la pau. Creiem que s'ha de donar a conèixer.

La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat la coneixença del passat per evitar repetir errors i ha definit la pau com a objectiu al qual s'ha d'arribar.

Un vegada acabada la representació, els participants han visitat la instal·lació artística de la plaça de Magí Bartralot creada pels alumnes de les escoles Joan Maragall, La Floresta, Catalunya i l'Olivera, amb motiu del Dia Escolar de la Pau i la No Violència. La temàtica d'aquest any ha girat entorn els supervivents de la bomba atòmica i la manera com ells van encarar el conflicte, considerant-se sobrevivents i no víctimes de l'atac.

Una de les educadores del projecte del Taller Triangle, Eva Navarro, explica com els nens han reflexionat sobre les pèrdues o buits que ens generen els problemes.

Eva Navarro

Els nens van triar una paraula del relat que definia la seva pèrdua i les hem convertit en les pedres d'un jardi sec que volen representar els conflictes de la vida.

La Unipau seguirà la seva acció a la ciutat amb el Seminari d'Hivern el 19 i 20 de febrer a la Casa de Cultura.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.