La llengua esmolada del Gall del Carnaval dóna el tret de sortida a quatre dies de disbauxa a Sant Cugat


  • Comparteix:

El Gall del Carnaval ha tornat a baixar aquest dijous de la torre del Monestir per començar el seu regnat de festa i desenfrenament. Més de 200 persones l'han acompanyat en el trajecte fins a l'ajuntament on l'alcaldessa, Mercè Conesa, li ha fet el traspàs de poders. Durant el pregó, el gall ha fet un repàs irònic a 'les glòries locals de Sant Cugat' i ha esmentat temes com la titularitat del Monestir, els litigis de Torre Negra i el Museu de les Matemàtiques.

Els carrers de Sant Cugat s'han inundat de música, foc i disfresses amb el seguici del Gall del Carnaval. Per tercer any consecutiu, la representació local del Rei Carnestoltes ha baixat del campanar del penell de la torre del Monestir per prendre el poder de la ciutat a l'alcaldessa.

Més de 200 santcugatencs de totes les edats han anat a rebre'l a la plaça d'Octavià i l'han acompanyat fins les portes de l'ajuntament. Enguany, el Gall s'ha atrevit a pujar al balcó del consistori, on ha rebut la vara de la ciutat de mans de Conesa, que ha confessat que aprofitarà aquests dies 'per marxar de vacances'.

Un any més, la ironia i la mordacitat han estat els protagonistes del pregó d'inici de Carnaval. El Rei Carnestoltes ha fet una llista de les 'glòries de la ciutat' entre les que ha destacat la gran quantitat d'emprenedors que hi ha a la ciutat, els litigis per la propietat de Torre Negra, la polèmica del Museu de les Matemàtiques i la pugna per la titularitat del Monestir, entre d'altres.

Gall de Carnaval

Una de les joies del món català és el Monestir. Si badem ens la fotrà el Bisbe de Terrassa. No tenim un fantasmagòric Museu de les Matemàtiques, va fer figa quan Homs va notar que aquí no fem càlculs. Seria groller comptar tots els diners que ens surten per les orelles als santcugatencs, oi?

El Gall ha aprofitat el discurs per criticar 'les velles maneres de fer política' i per proclamar l'inici de quatre dies on 'tot és possible'.

El vestíbul de l'ajuntament s'ha convertit aquest dijous en una sala de festes que, després del pregó, ha acollit la Mascarada. La celebració ha anat acompanyada de música i una 'truitada' a càrrec de Terra Nova Tapes.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.