La Generalitat insta Delphi a endarrerir els acomiadaments per 'guanyar temps' per salvar la planta


  • Comparteix:

La Generalitat es reunirà pròximament amb la direcció de Delphi per demanar-li que endarrereixi els acomiadaments per 'guanyar temps' per a la reindustrialització de la planta de Sant Cugat i poder salvar el màxim nombre de treballadors possibles. En aquest sentit, el secretari d'Empresa i Coneixement, Joan Aregio, ha confirmat que hi ha diverses empreses interessades a quedar-se amb la planta però no ha volgut dir els noms per 'no generar falses expectatives'. El comitè d'empresa ha dit que 'no tindria cap sentit' que Delphi presentés l'expedient abans del maig perquè hi ha volum de feina fins aquella data.

El secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, i el secretari d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Joan Aregio, s'han reunit aquest dimarts amb el comitè d'empresa de Delphi, presidit per Jose Antonio Morán, i amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, a l'Ajuntament. La trobada ha servit per analitzar l'anunci de tancament de la planta que la multinacional nord-americana de components d'automòbil té a Sant Cugat i per coordinar accions conjuntes per preservar l'activitat productiva i els llocs de feina.

A hores d'ara, la Generalitat no ha rebut l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per part de Delphi. En aquest sentit, el comitè d'empresa ha demanat al govern que 'guanyi temps' per rebre les propostes de reindustrialització i salvar els llocs de treball. En resposta a aquesta petició, el secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha dit que la Generalitat es reunirà pròximament amb Delphi i els traslladarà la importància de tenir marge suficient que permeti garantir el procés de reindustrialització.

Josep Ginesta

Intentarem demanar a l'empresa que retardi el màxim possible l'entrada de l'expedient. Treballem conjuntament amb aquesta reindustrialització per garantir el màxim nombre de llocs de treball.

El secretari d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Joan Aregio, ha apuntat que la Generalitat fa temps que treballa en el seguiment de l'empresa, pel procés 'd'aprimament de plantilla i dificultats'. Aregio també ha assegurat que hi ha diverses empreses interessades a quedar-se la planta de Delphi a Sant Cugat però no ha volgut donar els detalls 'per no generar falses expectatives' ja que es tracta d'una problemàtica que afecta una plantilla de 540 treballadors. L'objectiu de la Generalitat és minimitzar les conseqüències del conflicte.

Joan Aregio

El nostre objectiu és pal·liar al màxim les conseqüències del conflicte i en la mesura del possible salvar el màxim d'aparell productiu i de llocs de treball.

Des del comitè d'empresa, el president demana a Delphi que no presenti encara l'ERO i que els doni temps aconseguir un pla de reindustrialització.

Jose Antonio Morán

Li demanem a Delphi que si ha pres una decisió irrevocable que és marxar de Sant Cugat, almenys ens permeti concloure amb èxit un procés de reindustrialització per mantenir la indústria i el màxim nombre de llocs de treball.

El comitè d'empresa es reunirà aquest dimecres amb els representants polítics al Parlament i dilluns que ve amb la direcció de la companyia a la planta de Sant Cugat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.