Sant Cugat referma el compromís amb els infants de SCAPS amb una aportació de 53.000 euros


  • Comparteix:

Sant Cugat ha renovat el conveni bianual amb Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) amb una aportació de 53.000 euros, 3.000 més que fa dos anys, que es destinaran a la Casa de l'Esperança, el pis que l'entitat posa a disposició d'infants i joves del Sàhara Occidental que requereixen atenció mèdica. A més, 7.000 euros d'aquesta xifra es destinaran com a ajut a una l'escola infantil del campament de refugiats de la daira d'Argub, amb la qual Sant Cugat es va agermanar al 2000.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i la tinenta d'alcalde de Benestar i Família, Susanna Pellicer, han visitat aquest dimarts el pis d'acollida que actualment dóna servei a set infants i que està a l'espera de rebre un vuitè inquilí en les properes setmanes. Els joves que es beneficien d'aquest servei s'estan en aquest pis, ubicat a Volpelleres, fins que reben l'alta mèdica. Tot i així, Conesa ha subratllat que la ciutadania també pot treure benefici d'aquest acord.

Mercè Conesa

És un habitatge que dóna una oportunitat que no tindrien en unes condicions raonables al seu lloc d'origen. Renovem aquest compromís que ens reporta un gran aprenentatge als ciutadans.

El pis va habilitar-se al 2010 i des de llavors ha donat servei a 35 nens i nenes d'entre vuit i 16 anys amb estades que s'han allargat fins a quatre mesos. La presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, ha agraït la implicació de l'Ajuntament en aquesta tasca.

Neus Bosch

Sense l'Ajuntament no podríem fer-ho. L'aportació suposa un 80% o més del total que destinem als projectes. El conveni aborda tant el pis dels nens malalts com el projecte de l'escola.

El conveni reserva 7.000 euros de l'aportació de l'Ajuntament a millorar les condicions de l'escola infantil. Aquesta ajuda ha de servir per garantir un àpat diari i material escolar als nens i nenes que hi assisteixen.

La signatura del conveni coincideix amb el quarantè aniversari de la fundació de la República Democràtica Àrab Sahrauí i dels campaments de refugiats, on viuen unes 150.000 persones. De fet, la Xarxa Solidària de Sant Cugat organitzarà el 26 de febrer a les set de la tarda un acte de reconeixement al respecte, que s'acollirà a la Casa de Cultura.

Vacances en pau
Un dels projectes més coneguts d'SCAPS és Vacances en pau, una iniciativa que facilita l'estada d'una desena d'infants a la ciutat cada estiu amb famílies santcugatenques. Durant aquests dies, la canalla té l'oportunitat de conèixer la vida i la cultura locals i, a més, poden passar una revisió mèdica completa.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.