Arrenquen les visites al Monestir guiades per persones amb Asperger


  • Comparteix:

El Museu del Monestir incorpora una nova oferta a les visites comentades. Es tracta d'una visita guiada per dues persones amb la síndrome d'Asperger, que es repetirà cada diumenge a la una del migdia. La primera sessió d'aquesta iniciativa ha tingut lloc aquest diumenge, dia mundial de la malaltia, i ha aplegat una trentena de persones que han pogut conèixer el patrimoni local des d'una perspectiva diferent.

La iniciativa és fruit d'un acord entre la Fundació Friends i l'Ajuntament per impulsar el projecte Guia'm i fomentar la inserció laboral de persones amb necessitats especials.

Els dos guies, Eduard del Rio i Carla Bonet, han explicat als visitants els elements patrimonials del Museu del Monestir, un equipament que animen a visitar.

Guies

Naturalment el Monestir és molt maco, és un lloc encantador i els esperem a tots a la propera visita. / Al principi estàvem una mica nerviosos perquè era la primera visita. Hi havia molta gent, però després hem anat agafant el ritme i ha anat tot molt bé.

Aquesta és una de les apostes del projecte, que ofereix la possibilitat de visitar el Museu del Monestir des d'una mirada diferent, com ha destacat la tinenta d'alcalde de Benestar, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

El públic de Sant Cugat ja sap que els diumenges a la una del migdia té una cita al Monestir per fer una visita guiada pels capitells. Aquestes persones tenen unes capacitats que les altres persones no tenim.

Les visites es fan cada diumenge a la una del migdia i els visitants podran pagar la voluntat per gaudir d'aquesta proposta. Els diners que es recapten es destinen íntegrament a pagar el sou dels guies.

A part d'aquesta iniciativa, els Museus de Sant Cugat tenen els programes Fem un Museu i Explica'm Teixint, dues iniciatives que tenen l'objectiu de fer accessible la cultura i integrar les persones en risc d'exclusió social.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.